De privé factor
Boek

De privé factor ([2008])/ Graham Greene, vert. [uit het Engels] door Bert Koning

De ontdekking van een lek bij de Britse geheime dienst leidt op tragische wijze tot de ontmaskering van de ware aard der betrokkenen.

Recensie

Bij de Engelse geheime dienst zit een lek. Een verdachte wordt geliquideerd en daarmee begint een nachtmerrie-achtige toestand bij de poging het lek te dichten. De draad van het verhaal is al voldoende voor een boeiende roman. Maar de werkelijke spanning ontstaat, doordat Greene met scherpte en mildheid mensen weet te tekenen, waarin de lezer stukken van zichzelf kan ontmoeten. In wezen, omdat ze mensen zijn als hijzelf: sterk en zwak. Mensen voor wie hij sympathie of afkeer kan voelen. Een ongemeen spannend en boeiend boek van hoog niveau, vertaald in uitstekend Nederlands. Deel uit de serie 'Crimezone classics', tien misdaadklassiekers (vrijwel alle verfilmd), geselecteerd door Crimezone.nl en de Volkskrant. Elk deel is voorzien van een korte inleiding door een Crimezone-medewerker. Paperback met zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047507161

Titel De privé factor
Auteur Graham Greene
Secundaire auteur Bert Koning
Type materiaal Boek
Uitgave [S.l.] : Crimezone.nl, [2008]
Overige gegevens 251 p - 22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met De Volkskrant - Vert. van: The human factor. - Londen [etc.] : The Bodley Head, 1978 - Oorspr. titel: De privé-factor. - Amsterdam : Bakker, 1978. - (Contact paperback)
ISBN 9789047507161
PPN 310178061
Genre spionageroman
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Crimezone classics
Boek

Crimezone classics (2008-...)

vol.
Uitgeleend