De utopie van de maakbaarheid
Boek

De utopie van de maakbaarheid essays over het zelf, de moraal en de natuur (cop. 2008)/ Bert Musschenga en Bettine Siertsema (red.)

Essays over de morele aspecten van de maatschappelijke maakbaarheid en de moraliteit van mensen in een door individuen moeilijk te beheersen context.

Recensie

Deze essays gaan over de morele aspecten van het menselijk streven om de samenleving, de natuur en zichzelf te controleren. Het streven naar veiligheid en een langere levensduur zijn voorbeelden van een utopie waar ethische vragen bij gesteld kunnen worden. Andere bijdragen gaan over de moraliteit van mensen in de context van omstandigheden (oorlog, concentratiekamp) die zij zelf niet kunnen controleren. De auteurs zijn gerelateerd aan het Blaise Pascal Instituut voor bezinning op wetenschap en levensbeschouwing van de Vrije Universiteit. Zij stimuleren de reflectie op maatschappelijke maakbaarheid en meer persoonlijke levensvragen. De bundel richt zich zowel op wetenschappers als op een geïnteresseerd algemeen publiek dat bereid is over dergelijke vraagstukken na te denken.

Specificaties

Nederlands | 9789025958626

Titel De utopie van de maakbaarheid : essays over het zelf, de moraal en de natuur
Secundaire auteur Bert Musschenga ; Bettine Siertsema
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Ten Have, cop. 2008
Overige gegevens 188 p - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789025958626
PPN 308336291
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Maatschappij; Ethische aspecten; Opstellen ; Maatschappijkritiek; Opstellen