Geit en Ezel en de aardbeienzonnebril
Boek

Geit en Ezel en de aardbeienzonnebril (cop. 2008)/ Simon Puttock [tekst], en Russell Julian [tek. ; vert. uit het Engels door W. Davids]

De vrienden Ezel en Geit hebben geen eten meer in huis. Geit gaat met een boodschappenlijstje op pad, maar kan het lijstje niet goed lezen. Prentenboek met paginagrote illustraties in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Fleurig prentenboek met een aandoenlijk verhaaltje over twee vrienden, de een drukdoende en geen tijd om boodschappen te doen, de ander een beetje vergeetachtig. Geit krijgt daarom een lijstje mee als hij de boodschappen gaat doen, maar hij kan het lijstje niet goed lezen. De personages Ezel en Geit zijn niet aangekleed, maar dragen wel een zonnebril en -hoed. Ze wonen in een mensenhuis en gedragen zich menselijk. Ook Geit is een 'hij'. De illustraties over twee bladzijdes zijn herkenbaar en in vrolijke kleuren geschilderd. Hoewel de figuren als dieren zijn voorgesteld, kunnen kleuters zich toch identificeren met Geit, omdat hij de onwetende en wat onhandige figuur is die door een 'volwassene' wordt geholpen. En het wensvervullende einde kunnen ze zelf vertellen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077867273

Titel Geit en Ezel en de aardbeienzonnebril
Auteur Simon Puttock ; Russell Julian
Secundaire auteur W. Davids ; Russell Julian
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Luister, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - tek - 28 cm
Annotatie Vert. van: Goat and Donkey in strawberry sunglasses. - Oxford : Oxford University Press, 2007
ISBN 9789077867273
PPN 308201051
Thematrefwoord Winkelen ; Lezen
Taal Nederlands