De betoverde dieren
Boek

De betoverde dieren (cop. 2008)/ Barbara Zoschke, [ill.: Corina Beurenmeister ; vert. uit het Duits: Corry van Bree ; bew.: Jannie Maes]

Boterbloem woont sinds kort bij Ponyfee in het kasteel. Hun dieren worden gestolen door een circusdirecteur. Hij dwingt de meisjes in zijn circus op te treden. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Boterbloem, de vriendin van Ponyfee woont nu bij haar in het kasteel. Een klein mannetje steelt de dieren van de meisjes. Hij is circusdirecteur en dwingt de meisjes om op te treden in het circus met hun pony's en hun kat Viooltje. Deeltje uit de serie 'Hier komt Ponyfee!'* die zich zowel richt op paardenliefhebbers als op meisjes die van sprookjesachtige verhalen houden, wat gekunsteld aandoet. Het verhaal is onafhankelijk te lezen, maar er wordt wel verwezen naar gebeurtenissen uit de andere deeltjes. Wensvervullend verhaal in een wat stroeve stijl geschreven met voor beginnende lezers moeilijke woorden (samenzweerderig, verontwaardigd, applaudisseert). De illustraties op het omslag en in het verhaal zijn grappig. Het zoetig gekleurd omslag zal aanslaan bij de doelgroep. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045412023

Titel De betoverde dieren
Auteur Barbara Zoschke
Secundaire auteur Corina Beurenmeister ; Jannie Maes ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2008
Overige gegevens 95 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Die verwunschenen Tiere
ISBN 9789045412023
PPN 308088328
Genre sprookjes - paarden/pony's
Thematrefwoord Feeen ; pony's ; Circussen
Taal Nederlands