Het geheim van Maanmeisje
Boek

Het geheim van Maanmeisje (cop. 2008)/ Barbara Zoschke, [ill. Corina Beurenmeister ; vert. uit het Duits: Corry van Bree ; bew.: Jannie Maes]

Ponyfee (7) wil heel graag een eigen pony. Maar haar moeder wil er geen voor haar toveren. De pony moet naar haar toekomen. Ze moet dus geduldig wachten. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Ponyfee (7) woont met haar moeder Bella en haar verzorgster Citronella op een magisch eiland. Ponyfee wil hartstochtelijk graag een witte pony en ze oefent haar toverkunsten, maar heeft ze nog niet helemaal in de hand of toch wel? Ponyfee is niet helemaal wat ze hoort te zijn: een sprookjesachtig feetje dat tovert wat ze roze moeten toveren. Ze is een fee van deze tijd: eigenwijs, wilskrachtig, ongehoorzaam, eigengereid met als het moet verantwoordelijkheidsgevoel en gek van paarden. Het zal (paarden)meisjes aanspreken ook al is het verhaal erg clichémachtig en wensvervullend. De humor in het boek relativeert het verhaal en schudt de lezer uit haar roze droom. Behoorlijk lange zinnen en enkele moeilijke woorden. Eerste deeltje uit de serie 'Hier komt Ponyfee!'* De titel op de voorkant is uitgevoerd in glitterletters. Verder zijn Ponyfee en haar pony Maanmeisje afgebeeld, omgeven door sterren: zoet, maar ook een beetje grappig. De getekende zwart-witillustraties binnenin ondersteunen de tekst en passen er qua sfeer goed bij. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045411989

Titel Het geheim van Maanmeisje
Auteur Barbara Zoschke
Secundaire auteur Corina Beurenmeister ; Jannie Maes ; Corry van Bree
Type materiaal Boek
Uitgave Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2008
Overige gegevens 87 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Mondmädchens Geheimnis. - Würzburg : Ensslin
ISBN 9789045411989
PPN 308075005
Genre sprookjes - paarden/pony's
Thematrefwoord Feeen ; pony's
Taal Nederlands