Bij de Romeinen
Boek

Bij de Romeinen (cop. 2008)/ Christa Holtei [ tekst], en Günther Jakobs [ill. ; vert. uit het Duits: Marleen Fröhlich]

Verteld wordt over het leven van de Romeinen. Met vragen op uitvouwbare pagina's en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deze uitgave, verschenen in de serie 'Wat ik weten wil', heeft betrekking op het dagelijks leven in Rome. Het is een goed geïllustreerd prentenboek met gedetailleerde, veelal paginagrote, aquarelillustraties in combinatie met pen. Op het schutblad voorin bevindt zich een afbeelding van Rome anno 120 n. Chr, het schutblad achterin toont de overblijfselen in het centrum vandaag de dag. Julius en Emilia, twee kinderen, laten de lezers zien waar en hoe zij wonen, wat hun ouders doen en hoe de stad er in die dagen uitzag. Er is ook aandacht voor ontwikkelingen in Europa, zoals de begrenzing van het Romeinse rijk: de Limes. Ook is er goed uitgelegd hoe de architectuur was, een aquaduct werkt en op welke wijze de politiek, het bestuur, huishouden en onderwijs geregeld waren. Elk hoofdstuk eindigt met een vraag op een uitklapbaar deel van de bladzijde, waaronder deze vraag wordt beantwoord. Uitleg over het Colosseum en de Thermen en archeologische opgravingen zullen kinderen vanaf ca. 9 jaar die Rome bezoeken of gewoon geïnteresseerd zijn, vast aanspreken. In deze reeks is tegelijk een deel over de steentijd* verschenen.

Specificaties

Nederlands | 9789058780478

Titel Bij de Romeinen
Auteur Christa Holtei
Secundaire auteur Günther Jakobs ; Marleen Fröhlich
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2008
Overige gegevens 29 p - ill., krt - 21×22 cm
Annotatie Omslag vermeldt: met uitklapbare bladzijden - Vert. van: Ein Tag bei den Römern. - Düsseldorf : Patmos ; Düsseldorf : Sauerländer, cop. 2008
ISBN 9789058780478
PPN 310208505
Rubriekscode 923.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Romeinse Rijk
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Romeinse Rijk

Relaties/Serie

Wat ik weten wil
Boek

Wat ik weten wil (2007-...)

vol.
Uitgeleend