Onhandigheid
Boek

Onhandigheid kijk toch uit Mees! (cop. 2008)/ tekst: Celeste Snoek, tek.: Pauline Oud ; [foto's Ellen Houtman ; red. Marita Nijenhuis]

Mees is erg onhandig. Er gaan steeds dingen mis. Kijk-, lees- en vertelboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar, voorzien van kleurige illustraties en vragen. Bevat een gebruikershandleiding.

Recensie

Deel 38 uit de serie 'Kijk en beleef'*: een serie voor kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs over sociaal-emotionele thema's. Mees is erg onhandig. Er gaan steeds dingen mis. Soms ook tot verdriet van andere kinderen. Gelukkig begrijpt de juf hem. Op de linkerbladzijden staat het verhaal met daaronder in een kader een aantal vragen voor kinderen en een foto. De foto's van bijvoorbeeld spelende klasgenoten en juf die een dansje voordoet, halen het onderwerp uit de voorleessfeer en laten kinderen zien, dat ze ook in het echt met deze situaties te maken kunnen krijgen. De illustraties op de rechterbladzijden zijn sprekend en passen goed bij het verhaal. In de uitgebreide handleiding staat dat het boek het beste eerst in het geheel voorgelezen kan worden en dat daarna de vragen met de kinderen besproken kunnen worden. Het boek is goed op school en thuis te gebruiken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057882067

Titel Onhandigheid : kijk toch uit Mees!
Auteur Celeste Snoek
Secundaire auteur Pauline Oud ; Ellen Houtman ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens, cop. 2008
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057882067
PPN 307930548
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Motoriek; Kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Motoriek

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 38
Uitgeleend