Het grote vriendelijke en ondeugende boek voor tuinpiraten
Boek

Het grote vriendelijke en ondeugende boek voor tuinpiraten (2008)/ [red.: Emmie Declerck, eindred.: Roel Haanen ; ill.: Bart Lefebure]

Stapsgewijs worden allerlei ideeën uitgelegd voor leuke en leerzame activiteiten buitenshuis. Zo leer je hoe je een tent kunt maken, jezelf kunt camoufleren, een katapult of een barometer kunt maken. Met kleine zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor kinderen die thuis in de tuin kunnen spelen, bevat het boek talloze ideeën om zich geweldig te kunnen amuseren. De keuze is zo groot en veelzijdig, dat ieder kind hierin wel iets van zijn gading vindt. Enkele onderwerpen zijn: maak een vlieger, fakkel, wigwam, colafontein, bloempotten schilderen, nestkastjes bouwen, planten zaaien. Bij elk onderwerp wordt gelet op zorgvuldig omgaan met natuur en milieu. Alle activiteiten zijn voorzien van een duidelijke stapsgewijze uitleg. Hierbij worden de specifieke benodigdheden (zoals materialen) aangegeven, aanvullende informatie over gebruik en toepassing, maar eventueel ook relevante achtergrondinformatie (bv. een verklaring voor de werking van een zelfgemaakte windwijzer). Groot formaat uitgave met een lay-out in aardtinten, kleine eenvoudige zwart-wittekeningen en een bijzonder klein lettertype. Het is de bedoeling dat kinderen vanaf ca. 9 jaar zélf met de informatie aan de slag gaan, maar soms zullen ze daarbij wel hulp kunnen gebruiken. Aldus is dit boek een prachtige uitdaging voor actief buiten spelen; het stimuleert hierbij de eigen fantasie, appelleert aan de natuurlijke ondernemingslust van kinderen en hun behoefte aan spanning en avontuur en brengt hen dicht bij de natuur. Met een niet echt aantrekkelijk omslag en register.

Specificaties

Nederlands | 9789085105398

Titel Het grote vriendelijke en ondeugende boek voor tuinpiraten
Secundaire auteur Emmie Declerck ; Bart Lefebure
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Schelluinen] : House of Knowledge, 2008
Overige gegevens 219 p - ill - 27 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789085105398
PPN 310171180
Rubriekscode 624.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spelletjes; Tuinen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Natuurmaterialen