Wonderboys
Boek

Wonderboys (2008)/ Michael Chabon, vert. [uit het Engels] door Piet Verhagen

Een schrijver, zijn agent en zijn favoriete leerling proberen zich met wisselend succes een vooraanstaande plaats in de Amerikaanse literaire wereld te veroveren.

Recensie

De schrijver Grady Tripp heeft veel om over in te zitten. Zijn vrouw heeft hem verlaten; zijn minnares (en chef) is in verwachting van hem; de wiet bekomt hem steeds slechter en hij kampt met een variatie op het beruchte writers block: hij heeft 2604 bladzijden bij elkaar geschreven, maar is niet in staat zijn roman af te maken. Zijn enige troost en baken in deze barre tijden is zijn redacteur en boezemvriend Terry Crabtree. Wanneer de laatste overkomt voor een groot literair feest, luidt dit de grote crisis van Tripp's leven in. In een adembenemend tempo - het hele verhaal speelt zich in een weekend af - wordt Tripp's bestaan om hem heen afgebroken, culminerend in een vlucht waarbij alle pagina's van de roman als een sneeuwstorm het raam van de auto uitvliegen. 'Wonder Boys' is een goed geschreven boek. Chabon's oor voor dialogen en oog voor vermakelijk-navrante details maken dit tjokvolle verhaal uitermate leesbaar. Zeer kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789041413000

Titel Wonderboys
Uniforme titel Wonder boys
Auteur Michael Chabon
Secundaire auteur Piet Verhagen
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam : Ambo/Anthos, 2008
Overige gegevens 334 p - 20 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Anthos, cop. 1996 - Vert. van: Wonder boys. - New York : Villard Books, cop. 1995
ISBN 9789041413000
PPN 310174708
Thematrefwoord Schrijvers
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Flamingo moderne klassieken

Flamingo moderne klassieken (2007-...)

vol.
Uitgeleend