Ontdek een kikker
Boek

Ontdek een kikker driedimensionale beelden van de kikker! (cop. 2008)/ Aimee Bakken, [vert. uit het Engels: Peper Hofstede ; ill.: Davide Bonadonna ; red.: Ben Grossblatt]

Op driedimensionale wijze, met een plastic model van een kikker, wordt aandacht besteed aan onder andere het skelet, ademhaling, spijsvertering, hart en voortplanting. Met kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

Het eerste dat opvalt aan dit grote boek over de kikker, is het driedimensionale, in plastic uitgevoerde model van de inwendige kikker, dat door het (deels) transparante omslag te zien is. Het tweede is het lichte gewicht. Bij openslaan ontdekt de lezer dat de tekst op dikke kartonnen pagina's rondom een uitsnijding in kikkervorm staat. In de uitsnijding is steeds een deel van het kikkermodel te zien dat het onderwerp weergeeft. Respectievelijk komen aan bod het skelet, het zenuw- en ademhalingsstelsel, de spijsverteringkanalen, het hart- en vaatstelsel, het spierstelsel, de voortplantingsorganen en ten slotte de huid. De laatste pagina geeft door middel van een dikke laag piepschuim stevigheid aan het geheel. De tekst staat steeds in korte alinea's, soms in kleur uitgevoerd, met eigen kop. Behalve de biologie van de kikker zijn ook interessante feiten en weetjes over verschillende kikkersoorten toegevoegd. Het geheel wordt ondersteund met erg mooie en duidelijke, getekende kleurenillustraties. Educatief zeer aantrekkelijk, maar een nadeel is de grote kwetsbaarheid van de modellen. Zowel een register als woordenlijst ontbreekt. In dezelfde uitvoering verschenen ook 'Ontdek de haai'* en 'Neem een kijkje in een Egyptische mummie'**. Voor lezers van ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085530220

Titel Ontdek een kikker : driedimensionale beelden van de kikker!
Auteur Aimee Bakken
Secundaire auteur Peper Hofstede ; Davide Bonadonna ; Ben Grossblatt
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : Elmar, cop. 2008 - Leuven : Van Halewyck
Overige gegevens [18] p - ill - 30 cm
Annotatie Oorspr. Engelse uitg.: Bellevue, Washington : becker&mayer!, cop. 2006 - Met lit. opg
ISBN 9789085530220
PPN 310257913
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kikkers
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Kikkers