Volledige werken. 2, Romans: Ik heb altijd gelijk, De God Denkbaar, Denkbaar de God, Drie melodrama's
Boek

Volledige werken. 2, Romans: Ik heb altijd gelijk, De God Denkbaar, Denkbaar de God, Drie melodrama's (2008)/ Willem Frederik Hermans, [ed.: Jan Gielkens ... et al.]

Bundeling van de romans 'Ik heb altijd gelijk', 'De God Denkbaar, Denkbaar de God' en 'Drie melodrama's' van de Nederlandse schrijver (1921-1995).

Aanwezigheid

Recensie

Als deel 2 in de Volledige Werken van Willem Frederik Hermans verscheen nu 'Ik heb altijd gelijk', 'De God Denkbaar Denkbaar de God' en (twee van de) 'Drie melodrama's'. In een uitstekende verantwoording plaatsen Jan Gielkens en Peter Kegel dit proza van Hermans in zijn oeuvre en in de context van de Nederlandse literatuurgeschiedenis. De rechtszaak vanwege belediging van het katholieke volksdeel die de Volkskrant aanspande vanwege uitspraken van een romanpersonage in 'Ik heb altijd gelijk' wordt hier nog eens minutieus toegelicht, de vermeende ondoordringbaarheid van 'De God Denkbaar' en de reacties van de pers (allemaal negatief op die van L.Th. Lehmann na) en de publicatiegeschiedenis van de hier gebundelde titels zijn geannoteerd beschreven. Voor wie daar nog niet genoeg aan heeft, is er een website waarop een editiewetenschappelijke verantwoording van de Volledige Werken staat. Verzorgde, gebonden publiekseditie*; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789023425687

Titel Volledige werken. 2, Romans: Ik heb altijd gelijk, De God Denkbaar, Denkbaar de God, Drie melodrama's
Uniforme titel Ik heb altijd gelijk De God Denkbaar, Denkbaar de God Drie melodrama's
Auteur Willem Frederik Hermans
Secundaire auteur Jan Gielkens
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2008 - Amsterdam : Van Oorschot
Overige gegevens 762 p - 21 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Amsterdam : Van Oorschot, 1951, 1956, 1957 - Met lit. opg
ISBN 9789023425687
PPN 310601207
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Volledige werken
Boek

Volledige werken (2005-...)

vol. 2
Uitgeleend
Willem Frederik Hermans