Boris de speurhond
Boek

Boris de speurhond ([2008])/ Jenny Dale, [ill.: Melanie Broekhoven ; vert. uit het Engels: Elja Dekker]

De hond van de politie is door een boef gedood. Mark weet nog wel een nieuwe hond voor de politie. Maar Boris moet eerst bewijzen dat hij een speurneus heeft. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

In de serie 'Puppy Patrol'* over een hondenpension worden de belevenissen beschreven van Mark, zijn zusje Tessa en zijn ouders, die met hart en ziel dit pension annex opvangcentrum voor honden beheren. In het boek wordt herhaaldelijk verwezen naar eerdere delen op een overigens niet storende manier. In dit deel gaat het over de herdershond Boris van een ex-boef, die uiteindelijk politiehond wordt als hij eerst z'n beste kunnen heeft bewezen. Het verhaal keuvelt gemoedelijk voort in een eenvoudige, gemakkelijk leesbare stijl waarin nauwelijks moeilijke woorden voorkomen en de zinnen kort zijn. Het boekje is geschikt voor weinig eisende lezers en kan een stimulans zijn om aan een (niet te dik) boek te beginnen, vooral omdat het genre erg populair is. Het is geïllustreerd met enkele grijs ingevulde pentekeningen en heeft een aantrekkelijk foto-omslag met Mark, Tessa en Boris. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020673364

Titel Boris de speurhond
Auteur Jenny Dale
Secundaire auteur Melanie Broekhoven ; Elja Dekker
Type materiaal Boek
Editie [3e dr.];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, [2008]
Overige gegevens 96 p - ill - 22 cm
Annotatie 1e dr.: Alkmaar : Kluitman, 2003. - (Puppy patrol) (Sterserie) - Vert. van: Sherlock's home. - London : Macmillan Children's Books, cop. 1999. - (Puppy patrol)
ISBN 9789020673364
PPN 24420442X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Honden
Taal Nederlands