Ik zie, ik zie... een boek vol fantasie
Boek

Ik zie, ik zie... een boek vol fantasie (cop. 2008)/ [ill.:] Walter Wick, & [tekst:] Jean Marzollo ; [vert. uit het Engels en bew.: Nannie Kuiper]

Prentenboek met grote kleurenfoto's van allerlei voorwerpen die thematisch gerangschikt zijn; met zoekopdrachten in de rijmende tekst. Vanaf ca. 6 jaar.

Recensie

Jonge kinderen vinden het zoeken van bepaalde voorwerpen op een grote prent een geliefde activiteit, waarmee zij uren en steeds weer opnieuw bezig kunnen zijn. In dit zoekboek zijn dertien tweepaginagrote foto's van een decor te vinden, een decor met allerlei voorwerpen die thematisch bij elkaar passen (in het bos, zandkasteel, speelgoedplaneet, regenboogtrein). Onder elke foto staat een vierregelig rijm (abcb) waarin kinderen worden uitgenodigd allerlei voorwerpen te zoeken. Niet altijd even eenvoudig, want er staan heel veel voorwerpen op elke foto. De zoekopdrachten dragen bij aan de visuele ontwikkeling van het kind en door het benoemen van onderwerpen ook aan de taalontwikkeling. Aan het slot van het boek zijn extra zoekrijmen (in het boek 'beeldraadsels' genoemd) opgenomen en wordt de gebruiker (de volwassene die samen met het kind het boek zal bekijken) aangespoord om eigen verhalen bij de foto's te verzinnen. De decors waarvan foto's zijn gemaakt, zijn van hoge kwaliteit. Een boek dat kinderen keer op keer zullen oppakken en steeds iets nieuws zullen ontdekken. Vanaf ca. 6 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021665962

Titel Ik zie, ik zie... een boek vol fantasie
Auteur Walter Wick
Secundaire auteur Nannie Kuiper ; Jean Marzollo
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, cop. 2008
Overige gegevens 36 p - ill - 32 cm
Annotatie Vert. van: I spy fantasy. - New York : Scholastic, 1994
ISBN 9789021665962
PPN 311393101
Thematrefwoord Zoekplatenboeken ; Fotoprentenboeken ; Rijmvertellingen
Taal Nederlands