Het verhaal van Kerstmis
Boek

Het verhaal van Kerstmis (cop. 2007)/ geïll. door: Elena Temporin, verteld door Heather Amery ; vert. [uit het Engels] door Marjet de Jong

Eigentijdse vertelling van het bijbelverhaal van de geboorte van Jezus. Prentvertelling met grotendeels paginagrote, sfeervolle waterverfillustraties. Vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Groot formaat prentenboek dat in het bijzonder de geboorte van het kind Jezus beeldend vertelt. De erg vereenvoudigde navertelling van Lucas 1, vers 26-39, Matteus 1, vers 18-24, Lucas 2, vers 1-39 en Matteus 2, vers 1-23, gedoseerd in 13 hoofdstukken, met afzonderlijke titels, verhaalt, in tegenstelling tot de meeste jeugdbewerkingen, nagenoeg chronologisch, bijna ook alle episoden voor en na (de terugkeer in Nazareth) de geboorte en de aanbiddingen in Bethlehem. Geheel volgens de zogenaamde refererende vertel- en schrijfmethode van bijbelteksten, die aansluiten bij het (nog) zeer beperkte referentiekader van de doelgroep. Daardoor zeer geëigend om voor te lezen, ook in grotere groepen. De overwegend dubbelpaginagrote illustraties zijn in waterverf met zwart/bruine inktcontouren en veel grote vlakken. Het omslag is fraai en uitnodigend. De kindvriendelijke, imposante, fraaie tekeningen op mooi glanzend papier relateren aan een oosters milieu en sfeer, waarin de verhaalfiguren vrij statisch zijn neergezet. De aan de illustraties parallel lopende, soms in detail uitweidende teksten, goed leesbaar in de illustraties geplaatst, zijn door woordgebruik, veelal korte zinnen en veel dialogen kindgericht. Met woordenlijst en topografische kaart van toenmalig Palestina. Vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789061738893

Titel Het verhaal van Kerstmis
Auteur Heather Amery
Secundaire auteur Elena Temporin ; Marjet de Jong
Type materiaal Boek
Uitgave ['s-Hertogenbosch] : KBS, cop. 2007 - [Leuven] : VBS
Overige gegevens 47 p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: The first Christmas. - London : Usborne, cop. 2004
ISBN 9789061738893
PPN 306158078
Rubriekscode 227.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstverhalen
PIM Rubriek Feesten
PIM Trefwoord Kerstverhalen