Haar. Waar? Daar!
Boek

Haar. Waar? Daar! over haargroei, puistjes en andere veranderingen (cop. 2008)/ Jacqui Bailey, [ill. Sarah Nayler ; vert. uit het Engels Robert Timmer]

Op allerlei vragen rondom de puberteit wordt ingegaan. Zo komen de ontwikkeling van eicel tot kind en puber aan bod en de veranderingen in het lichaam van een jongen en een meisje. Daarnaast wordt ingegaan op o.a. verliefdheid, de invloed van vrienden en vriendinnen en gezondheid. Met kleurentekeningen. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Informatief boek over de puberteit. Eerst wordt kort ingegaan op het ontstaan van een baby en de ontwikkeling van een kind naar een puber. Daarna gaat het boek voornamelijk over de lichamelijke en geestelijke veranderingen tijdens de puberteit en over wat je wel of beter niet kunt doen. Zo wordt bijvoorbeeld advies gegeven over hoe je om kunt gaan met de veranderende verhouding met je ouders, hoe je het beste kunt reageren op pesten, hoe je vrienden kunt maken, hoeveel uur je moet slapen, wat je moet eten, etc. Er zijn aparte bladzijden voor meisjes en jongens over het veranderende lichaam. Veel onderwerpen worden kort belicht. De tekst is af en toe belerend en dwingend (bv. lees door, onthoud dat, slaap veel, sta op en beweeg). De sfeer van de ondersteunende illustraties is vrolijk en druk. De ingekleurde pentekeningen zijn niet zo goed verzorgd, vooral neuzen en tenen zijn vreemd getekend. De tekstballonnen voegen in sommige gevallen weinig toe. Achterin zijn opgenomen een overzicht van hulp- en informatienummers, een woordenlijst en een register. De auteur schreef eerder 'Seks, puberteit en al dat gedoe'*, voor een iets oudere doelgroep. Vanaf ca. 9 à 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047505648

Titel Haar. Waar? Daar! : over haargroei, puistjes en andere veranderingen
Auteur Jacqui Bailey
Secundaire auteur Sarah Nayler ; Robert Timmer
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Goor, cop. 2008
Overige gegevens 80 p - ill - 28 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Hair, there and everywhere. - London : Watts, cop. 2007
ISBN 9789047505648
PPN 310803586
Rubriekscode 416.25
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Puberteit
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Puberteit