Chinees voor kinderen
Boek

Chinees voor kinderen (2007)/ [auteur: Elinor Greenwood, red. Carrie Love ; vert. uit het Engels Marion Kriele ; red. Asterisk*]

Cursus om Chinese woorden te leren en/of iets meer te weten te komen over de Chinese taal. Met oefeningen en lesjes voor de uitspraak op cd. Voorzien van veel kleurentekeningen en -foto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Fleurig geïllustreerd cursusboek voor zelfstudie, voorzien van een audio-cd. Na een inleiding over karakters en dergelijke volgt een thematische aanpak op onder andere het weer, eten en hobby's. Vrij drukke, maar overzichtelijke lay-out met tekst in grote letters en veel tekeningen en foto's in kleur. De cd, in het handelsexemplaar verwerkt in het omslag, is handig bij het oefenen van de uitspraak. De vormgeving is prima op de doelgroep afgestemd, maar de tekst lijkt hier en daar wat te hoog gegrepen. Termen als 'geromaniseerd systeem' zijn niet alleen onnodig moeilijk, ze zijn ook rechtstreeks uit het Amerikaans vertaald, zoals in het hele boek het Engels vaak doorklinkt. Waarom bv. 'initiaal' in plaats van beginklank? 'UK' i.p.v. Engeland? En waarom het Chinese woord 'duche' vertalen als 'verkeersopstopping', waar file veel gebruikelijker is, zeker voor jongeren? Verder is bij de voorbeeldzinnetjes 'ik kom uit ...' toepasselijk 'Nederland' als optie toegevoegd, maar waarom niet 'Canada' vervangen door een buurland van Nederland? Ondanks dat alles is het door de vele wetenswaardigheidjes die door de lessen zijn gestrooid, ongetwijfeld een aantrekkelijk boekje, te meer omdat er voor kinderen vanaf ca. 11 jaar nog weinig voorhanden is. Met register en uitvouwbare omslagen.

Specificaties

Nederlands | 9789027456137

Titel Chinees voor kinderen
Secundaire auteur Elinor Greenwood ; Carrie Love ; Marion Kriele
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Utrecht] : Het Spectrum, 2007
Overige gegevens 128 p - ill - 21 cm - cd
Annotatie Vert. van: Easy peasy Chinese. - Londen : Dorling Kindersley, cop. 2007
ISBN 9789027456137
PPN 310195756
Rubriekscode Chinees 837.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Chinese taal; Grammatica
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Chinese taal