De wolf
Boek

De wolf mythe en werkelijkheid (cop. 2007)/ [tekst Anne Ménatory, historische inl. Gianni Guadalupi ; eindred. Valeria Manferto De Fabianis ; tek. Maria Cucchi ; vert.: Willemien Werkman ; bew.: Jaap Deinema]

Geschiedenis van de soort, een achttal ondersoorten, het sociale leven, de voortplanting, de communicatie, de welpen, de jacht en prooidieren.

Recensie

De auteur is directeur van het Gévaudan Park, een wildpark voor wolven in Frankrijk. Het eerste hoofdstuk, over de geschiedenis van dit zoogdier, is van de hand van een schrijver en vertaler van bloemlezingen. Het tweede hoofdstuk geeft algemene informatie over de soort (er is maar één soort: 'Canis lupus'). In het derde hoofdstuk wordt een achttal ondersoorten (van de totaal 30) en hun leefgebieden besproken. De volgende hoofdstukken gaan over het sociale leven, de voortplanting, de communicatie, het gedrag van de welpen en de jacht en prooidieren. De uitgebreide fotografie in kleur, van zeer goede kwaliteit, geeft een uitstekende ondersteuning van de tekst. Bij elke foto is een bijschrift. De tekst geeft goede informatie en leest gemakkelijk. Geschikt voor een breed publiek. Het boek wordt afgesloten met een goede fotoverantwoording. Een index en een literatuurlijst ontbreken.

Specificaties

Nederlands | 9075717105

Titel De wolf : mythe en werkelijkheid
Auteur Anne Ménatory
Secundaire auteur Gianni Guadalupi ; Willemien Werkman ; Valeria Manferto De Fabianis ; Jaap Deinema
Type materiaal Boek
Uitgave Weert : Malherbe & Partner, cop. 2007
Overige gegevens 216 p - ill - 31 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met het Wereld Natuur Fonds - Oorspr. uitg.: Vercelli : White Star, 2004
ISBN 9075717105
PPN 305406426
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Wolven
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Wolven