William Shakespeare's een midzomernachtsdroom
Boek

William Shakespeare's een midzomernachtsdroom (cop. 2008)/ naverteld door Barbara Kindermann, met ill. van Almud Kunert ; [vert. uit het Duits van Tjalling Bos]

Vier verliefde jonge mensen komen onverwacht terecht in het toverbos van elfenkoning Oberon, waar een brutale bosgeest alles in de war schopt. Prentvertelling met een bewerking van Shakespeares 'Midzomernachtsdroom'. Met sfeervolle, paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Dit mooie prentenboek is een zeer geslaagde bewerking voor kinderen van Shakespeares 'Midzomernachtsdroom'. Wanneer vier ongelukkig verliefde jonge mensen zonder het te weten in het toverbos van elfenkoning Oberon terechtkomen, heb je de poppen aan het dansen. Door toedoen van de ondeugende bosgeest Puck, die in dienst is van Oberon, wordt hun situatie nog erger. Na allerlei grappige misverstanden komt alles dankzij Oberon gelukkig in orde. De illustraties zijn paginavullend, sfeervol; ze hebben een heleboel grappige details. De illustrator beeldt de de personages uit de gewone wereld af als kleurloze marionetten die eigenlijk door pittige, kleurrijke elfjes bestuurd worden. Op die manier tonen de illustraties meteen een belangrijke betekenislaag: het is de elfenwereld van Oberon die de gewone wereld stuurt. Hoewel het stuk toch vrij ingewikkeld is, brengt deze bewerking het verhaal op een voor kinderen begrijpelijke, leuke en grappige manier en weet ze de essentie heel goed over te brengen. Een aanrader voor kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160055

Titel William Shakespeare's een midzomernachtsdroom
Uniforme titel Een midzomernachtsdroom
Auteur William Shakespeare
Secundaire auteur Barbara Kindermann ; Almud Kunert ; Tjalling Bos
Type materiaal Boek
Uitgave [Rijswijk] : De Vier Windstreken, cop. 2008
Overige gegevens [36] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Ein Sommernachtstraum. - Berlin : Kindermann, cop. 2005
ISBN 9789051160055
PPN 310188652
Rubriekscode Engels 883
Taal Nederlands
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Toneel