De kleine zeemeermin
Boek

De kleine zeemeermin (2008)/ [naar] Disney, bew. door Michael Teitelbaum ; geïll. door Sue Dicicco ; vert. [uit het Engels] door Mascha de Vries

Bewerking van het sprookje over de kleine zeemeermin. Prentenboek met gekleurde illustraties uit de tekenfilm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

De kleine zeemeermin Ariel wil graag in de mensenwereld leven. Ze wordt daar verliefd op prins Eric en om gelukkig te kunnen worden, sluit ze tegen de wil van haar vader, koning Triton, een verbond met de onderwaterheks Ursula. De heks is echter niet te vertrouwen. Ze steelt Ariels prachtige stem en probeert omgetoverd tot een mooie jonge vrouw, de prins van Ariel af te pakken. Deel uit de serie 'Gouden Boekjes'*, stevige handzame gekartonneerde boekjes met een gouden rugje, voor het eerst uitgekomen in 1953, geliefd, veel gelezen en veel verzameld. Dit deel is een Disneybewerking van de al in 1989 verschenen animatiefilm. Prentvertelling van een sprookje met illustraties in de sfeer die kinderen zullen herkennen uit de Disneyfilm, met op elke pagina een flink stuk tekst met een rijke woordenschat. Daardoor is de doelgroep iets ouder dan doorgaans het geval is met de Gouden Boekjes. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047602064

Titel De kleine zeemeermin
Secundaire auteur Michael Teitelbaum ; Sue Dicicco ; Mascha de Vries ; Walt Disney
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, 2008
Overige gegevens [24] p - ill - 20 cm
ISBN 9789047602064
PPN 310266793
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen
Taal Nederlands