De leeuwenkoning
Boek

De leeuwenkoning (cop. 2008)/ [naar] ... Disney, bew. door Justin Korman ; tek. van Don Williams en H.R. Russell ; vert. [uit het Engels] door Mascha de Vries

Het welpje Simba is de toekomstige koning van de dieren. Zijn oom Scar is jaloers op hem. Bewerking van het verhaal over de leeuwenkoning. Prentenboek met gekleurde illustraties uit de tekenfilm. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Recensie

Simba is het pasgeboren welpje van de leeuwenkoning in de jungle van Afrika. Hij zal de toekomstige koning gaan worden van de dieren. Een van de andere leeuwen is jaloers en wil zelf graag aan de macht komen. Hij besluit om samen met zijn gemene dierenvrienden Simba om te brengen. Spannend verhaal over de bekende Simba, de leeuwenkoning. Het verhaal is bekend en al in heel veel vormen en uitgaves verschenen. Deze keer een uitgave in de serie 'Gouden Boekjes'*, waarvoor veel klassiekers bewerkt zijn. Het boekje heeft een handig formaat. De tekenfilmillustraties zijn vrolijk van kleur en laten de bekende dieren ruim aan bod komen. De tekst, gedrukt op beide bladzijden, is in spreektaal geschreven en laat zich goed voorlezen. Bekend verhaal dat kinderen zeker zal aanspreken dankzij de film 'The Lion King'. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047602088

Titel De leeuwenkoning
Uniforme titel Disney's De leeuwenkoning
Secundaire auteur Justin Korman ; Don Williams ; Mascha de Vries ; Walt Disney
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, cop. 2008
Overige gegevens [24] p - tek - 20 cm
ISBN 9789047602088
PPN 310320380
Thematrefwoord Jaloezie ; leeuwen
Taal Nederlands