Tuinplezier voor kids
Boek

Tuinplezier voor kids (cop. 2008)/ Catherine Woram & Martyn Cox, fotogr. Polly Wreford ; vert. [uit het Engels] en bew. Hanneke van Dijk ; [eindred. Ampersand]

Informatie in woord en beeld over hoe kinderen zelfstandig (na enige uitleg) kunnen tuinieren.Aan de hand van kleurenfoto's wordt verteld hoe je in de tuin zelf allerlei planten, bloemen en kruiden kunt kweken, dingen kunt maken voor in de tuin en wat voor spelletjes je er kunt spelen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De inhoud richt zich tot kinderen, hun ouders, grootouders en andere volwassenen die bij kinderen betrokken zijn, teneinde hen het genot van tuinieren te laten ervaren. De eenvoudige tekst informeert stap-voor-stap, aangevuld met duidelijke kleurenfoto's, over de handelingen en technieken die nodig zijn om bijvoorbeeld groenten, fruit, kruiden te kweken, nadat het juiste gereedschap is aangeschaft en alle voorbereidingen zijn getroffen. Ook is er een scala aan ideeën voor het uitvoeren van kleine 'projecten' (vogelkooitje, kerstkrans, geurzakjes enzovoort). Een hoofdstuk met 'anders' bezig zijn in de tuin sluit het boek af (spelletjes, beestjes zoeken en bekijken). Gedurende al deze items vallen de veelzijdigheid en originaliteit op die uitnodigen tot actie; een aanmoediging voor kinderen om naar buiten te gaan en actief bezig te zijn. Omdat kinderen vlug resultaat willen zien, zijn alle onderwerpen zoveel mogelijk daarop afgestemd. Een ander kenmerk is de professionele uitwerking die uitstekend afgestemd is op de doelgroep. Volwassen begeleiders kunnen met de informatie uit dit boek kinderen voldoende instrueren. Kinderen vanaf ca. 10 jaar kunnen na enige uitleg en ondersteuning zelfstandig aan de slag.

Specificaties

Nederlands | 9789021532936

Titel Tuinplezier voor kids
Auteur Catherine Woram ; Martyn Cox
Instelling /Ampersand, redactie & productie
Secundaire auteur Polly Wreford ; Martyn Cox ; Hanneke van Dijk
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht [etc.] : Kosmos, cop. 2008
Overige gegevens 126 p - foto's - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Gardening with kids. - London : Ryland Peters & Small, cop. 2008
ISBN 9789021532936
PPN 310633001
Rubriekscode 638.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tuinieren; Kinderen
PIM Rubriek Huis en Tuin
PIM Trefwoord Tuinieren