Mijn heks wil niet heksen maar op ballet
Boek

Mijn heks wil niet heksen maar op ballet (cop. 2008)/ Hiawyn Oram [tekst], Sarah Warburton [ill. ; vert. uit het Engels]

Het hulpje van Heksje Wirwar, de kat Deughniet (ik-figuur), heeft een probleem. Zijn heksje wil niet heksen. Ze wil namelijk op ballet. Als de Geweldige Gewiekste Wicca's daar maar niet achterkomen. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

De kat Deughniet (ik-figuur) is een echte heksenhulp. Maar hij heeft een probleem: zijn heks wil niet heksen. Heksje Wirwar wil namelijk op ballet. Ze wil dansen in het Zwanenmeer en mooie kleren aan. Maar dat doet een echte heks niet! De Geweldig Gewiekste Wicca's mogen er dan ook niet achterkomen dat heksje Wirwar stiekem op balletles zit. Deel uit de serie dagboeken van de hulpheks Deughniet*. Humoristisch verhaal, geïllustreerd met talloze zwart-witillustraties. Drukke, rommelige bladspiegel waarop tekst en illustraties door elkaar heen staan; afwisseling in grote en kleine letters en hier en daar moeilijk taalgebruik. Korte hoofdstukken; aantrekkelijk, kleurrijk omslag dat oogt als een echt dagboek. Met kaart van de omgeving waarin het verhaal zich afspeelt, voorwoord, verklarende woordenlijst, een 'wat maakt een heks tot een echte heks' lijst, het heksenhulpcontract en informatie over heksenhulp Deughniet. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089190093

Titel Mijn heks wil niet heksen maar op ballet
Auteur Hiawyn Oram
Secundaire auteur Sarah Warburton
Type materiaal Boek
Uitgave Ootmarsum : Randazzo & Bannier, cop. 2008 - Mechelen : Bakermat
Overige gegevens 84 p - ill., krt., plgr - 19 cm
Annotatie Vert. van: My unwilling witch goes to ballet school. - London : Orchard Books, cop. 2007. - (Rumblewick's diary)
ISBN 9789089190093
PPN 311823777
Genre sprookjes
Thematrefwoord Heksen ; Ballet
Taal Nederlands