De affaire
Grote Letter Boek

De affaire (cop. 2009)/ James Patterson, & Michael Ledwidge ; vert. [uit het Engels] Richard Kruis

Wanneer een politievrouw haar man verdenkt van de moord op haar geheime minnaar, saboteert ze het onderzoek dat ze zelf moet leiden.

Recensie

Rechercheur Lauren Stillwell denkt dat haar man haar bedriegt en dat is de opmaat van een veelheid aan spectaculaire acties, avonturen en verwikkelingen. Aangezien Lauren en haar echtgenoot onderwerp van een moordonderzoek worden, valt er een boel geheim te houden en moet bewijsmateriaal 'aangepast' worden. Moord, drugs, chantage, (vermeend) overspel en auto-ongelukken zijn slechts een paar onderdelen van het plot. In dit boek van deze beroemde (veel)schrijver (geschreven met co-auteur) is niets wat het lijkt. Als je als lezer het gevoel hebt het verhaal met zijn personages net te kennen, zet een enkele gebeurtenis je alweer op het verkeerde been. Het boek is verdeeld in korte hoofdstukken, een proloog, drie delen en een epiloog. De hoeveelheid acties, de korte hoofdstukken en de weinig overbodige tekst zorgen voor veel vaart, maar zorgen af en toe ook voor een lawine die over de lezer wordt uitgestort. Het boek is bijna 'filmisch' geschreven; als vanzelfsprekend roept de tekst veel beelden op die als een actiefilm voorbij razen. Als uiteindelijk alles tot een eind komt, blijf je als lezer achter met vragen: is alles wel opgelost en vooral: heeft het goede gezegevierd?

Specificaties

Nederlands | 9789046305133

Titel De affaire
Auteur James Patterson
Secundaire auteur Michael Ledwidge ; Richard Kruis
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2009
Overige gegevens 416 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Cargo, 2008 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: The quickie. - New York : Little, Brown, cop. 2007
ISBN 9789046305133
PPN 312816855
Genre thriller
Taal Nederlands