De poort naar lichamelijke transformatie
Boek

De poort naar lichamelijke transformatie (cop. 2008)/ Saint Germain, gechanneld door Sibylle Weizenhöfer ; [vert. uit het Duits Anita Kuiper ; red. Karin ten Kate Redactiebureau]

Gechannelde boodschappen over spirituele ontwikkeling met inbegrip van lichamelijke transformatie door zich open te stellen voor goddelijke energieën.

Recensie

De teksten in dit boek vormen de weergave van de inspiratie die de feitelijke auteur, Sybille Weizenhöfer, naar haar zeggen ontving van bepaalde entiteiten. Het gaat dus om z.g. 'gechannelde' boodschappen voor wezens die ook wel aangeduid worden als 'opgestegen meesters', d.w.z. lieden die na diverse levens als mens niet opnieuw incarneren, maar in andere dimensies verder leven. Behalve boodschappen van 'meester Saint Germain' bevat het boek ook teksten die worden toegeschreven aan 'meester Kuthumi' en 'meester El Morya'. De inhoud bestaat uit lessen over spirituele ontwikkeling met inbegrip van lichamelijke transformatie door zich open te stellen voor goddelijke energieën. Zo wordt het theosofische begrip 'de zeven stralen' toegelicht, en de functie van enkele chakra's (energiecentra) behandeld. Een en ander is vermengd met enkele moderne wetenschappelijke termen, waarvan de 'opgestegen meesters' kennelijk op de hoogte zijn. Tevens komen enkele aartsengelen ter sprake. Daarnaast is er aandacht voor blokkades in de ontwikkeling van kinderen, en voor verschillende wegen naar heelheid (of daar van afleidend). Het taalgebruik is gedragen c.q. gewichtig; de vertaling laat te wensen over. Met zwart-wittekeningen van energieverbindingen in het lichaam.

Specificaties

Nederlands | 9789077247815

Titel De poort naar lichamelijke transformatie
Auteur Saint Germain
Instelling /Karin ten Kate Redactiebureau, Bussum
Secundaire auteur Sibylle Weizenhöfer ; Anita Kuiper
Type materiaal Boek
Uitgave Eeserveen : Akasha, cop. 2008
Overige gegevens 190 p - ill - 24 cm
Annotatie Vert. van: Das Tor zur körperlichen Transformation. - Seeon : Falk, cop. 2005
ISBN 9789077247815
PPN 310540208
Rubriekscode 423
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Spiritisme
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Spiritisme