Emotionele intelligentie spelenderwijs ontwikkelen
Boek

Emotionele intelligentie spelenderwijs ontwikkelen theorie en praktijk van de gevoelsontwikkeling bij kinderen (cop. 2008)/ Charmaine Liebertz, [vert. uit het Duits: Pierre Eggels ; ill.: Margret Russer]

Theoretische uiteenzetting voor leerkrachten en opvoeders over de emotionele ontwikkeling van jonge kinderen, met spelletjes om deze te helpen ontwikkelen.

Aanwezigheid

Recensie

Pleidooi voor het belang van het ontwikkelen van emotionele intelligentie. In deze tijd, waarin de hedendaagse media op een snelle en aantrekkelijke manier kennis kunnen overdragen - pure kennis -, zou, volgens de epiloog, het gevoelsleven wel eens kunnen verarmen. Opvoeders, niet alleen leraren, andere pedagogen, ook ouders, worden opgeroepen om ook te werken aan emoties van kinderen, om vooral in de gaten te houden dat opvoeden niet alleen gaat om kennisoverdracht. 'Wie leren ziet als een zakelijke intellectuele bezigheid zonder emotionele context, moet niet verbaasd zijn dat hij van pedagoog verandert in een dompteur.' Aan de hand van oefeningen en spelletjes voor alle leeftijden wordt geprobeerd het emotionele gedrag van kinderen (en ouderen) te beïnvloeden. Dit gedeelte van het boek is prima en inspirerend. En geweldig dat er een heel hoofdstuk is gewijd aan het belang van humor en lachen: emotionele uitingen die maar al te vaak onderschat worden. Dit boek over emotionele ontwikkelingen vormt een verrassend en prettig leesbaar tegenwicht voor de vele gewichtige, soms onleesbare opvoedingspublicaties.

Specificaties

Nederlands | 9789088400131

Titel Emotionele intelligentie spelenderwijs ontwikkelen : theorie en praktijk van de gevoelsontwikkeling bij kinderen
Auteur Charmaine Liebertz
Secundaire auteur Pierre Eggels ; Margret Russer
Type materiaal Boek
Uitgave Katwijk : Panta Rhei, cop. 2008
Overige gegevens 143 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Das Schatzbuch der Herzensbildung. - München : Don Bosco, 2004
ISBN 9789088400131
PPN 312651236
Rubriekscode 458.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Emoties; Kinderen
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Emotionele intelligentie