Een griezelig gezellig hotel vol spoken
Boek

Een griezelig gezellig hotel vol spoken (cop. 2007)/ Annette Herzog, met ill. van Mike Monaghan ; [vert. uit het Duits: Loes Randazzo]

Jaspers oma heeft samen met haar vriendin een hotel in de bergen gekocht. Jasper (11) heeft zomervakantie en mag mee. Ze ontdekken al gauw waarom het hotel zo goedkoop was: het spookt er! Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Jaspers oma heeft samen met een vriendin een hotel in de bergen gekocht. Jasper (11) heeft zomervakantie en mag mee. Eenmaal in het hotel ontdekken ze algauw waarom het hotel zo goedkoop was: het spookt er! Gelukkig zijn Jasper en de twee oma's niet bang uitgevallen: ze vinden het juist wel gezellig. Als de spoken dat ontdekken, nodigen ze hun familie en vrienden uit om ook naar het hotel te komen. Maar hoe denken de hotelgasten daarover? Een vlot geschreven, humoristisch verhaal over eigenwijze spoken en twee eigenzinnige oma's, die door hun slechthorendheid voor de nodige misverstanden zorgen. Het verhaal is ingedeeld in kleine hoofdstukken en bevat veel korte spanningsbogen. Het gekozen vertelperspectief van de alwetende verteller die regelmatig de lezer aanspreekt ("Ik weet niet wat jouw ouders zouden doen. Die van Jasper gaven het op."), doet wat ouderwets aan. Met grappige illustraties in zwart-wit. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089190109

Titel Een griezelig gezellig hotel vol spoken
Auteur Annette Herzog
Secundaire auteur Mike Monaghan ; Loes Randazzo
Type materiaal Boek
Uitgave Ootmarsum : Randazzo & Bannier, cop. 2007 - Mechelen : Bakermat
Overige gegevens 80 p - ill - 20 cm
Annotatie Vert. van: Ein Hotel zum gruseln. - Wien [etc.] : Betz, cop. 2006
ISBN 9789089190109
PPN 311815960
Thematrefwoord Spoken ; Grootouders
Taal Nederlands