De betoverende wereld van het ballet
Boek

De betoverende wereld van het ballet (cop. 2008)/ Martine Baumgartner, & Frédéric Chéhu [foto's ; vert. uit het Frans: Marjan Lindt]

Een jaar lang, vanaf de eerste balletles tot de balletvoorstelling, worden tien meisjes gevolgd. Met kleurenfoto's. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De balletdocente Martine Baumgartner geeft in dit boek balletles in een Parijse dansschool aan tien meisjes. We volgen hen op de foto's van de eerste balletles in september tot de balletvoorstelling in juni. De oorspronkelijke Franse titel is 'Une année de danse', letterlijk 'Een dansjaar'. De tekst is verdeeld over vijf thema's: de dansschool, de dansles, een professionele ballerina (dat is Séverine Adamy, die de dansschool bezoekt), het grote optreden (met 'Russisch wiegelied', een dansstuk van drie minuten in roze en lila kostuums, met teddyberen) en de voorstelling in de schouwburg (de Parijse Opera Palais Garnier, die een van de meisjes bezoekt). In de tekst wordt informatie gegeven over balletlessen en over professioneel ballet, met zijn spitzen en tutu's. Overzichtelijke lay-out met korte teksten. Dit boek lijkt het meest op 'Klassiek ballet, de eerste passen' (1992) van Marie-Laure Medova, maar het is fraaier en eigentijdser vormgegeven. Het bevestigt het stereotiepe beeld dat dans een vrouwelijk kunstgenre zou zijn. Tegelijk kan het boek jonge meisjes zo gemakkelijk enthousiast maken voor balletlessen. Met verklarende woordenlijst. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044719567

Titel De betoverende wereld van het ballet
Auteur Martine Baumgartner
Secundaire auteur Marjan Lindt ; Frédéric Chéhu
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 76 p - ill - 27 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Une année de danse. - Paris : Groupe Fleurus, cop. 2005
ISBN 9789044719567
PPN 312688466
Rubriekscode 791.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballet
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet