Ballerina
Boek

Ballerina een gids voor jonge dansers (cop. 2008)/ Jane Hackett, foto's: David Handley ; [vert. uit het Engels Roeline Knottnerus]

Stap voor stap worden onder andere de barre-oefeningen en basispassen voorgedaan, die je bij klassiek ballet kunt aantreffen. Met uitwerking van twee dansen, die ook op de dvd worden uitgevoerd. Voorzien van kleurenfoto's. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In deze rijk, met kleurenfoto's, geïllustreerde uitgave staan de basisoefeningen van de klassiekballettechniek centraal. Dat zijn barre-oefeningen met pliés, ports de bras, battements en développés en oefeningen in het midden, met passen zoals pas de bourrées, balancés en glissades, sprongen zoals changements, échappés en pas de chat, draaien zoals pirouettes, mime-oefeningen en een révérence. Puntsgewijs worden de oefeningen met behulp van foto's en teksten uitgelegd. In twee dansen, uitgevoerd in de dansstudio in trainingskleren, zijn deze oefeningen verwerkt. Vrij drukke lay-out, waarin soms teksten in de illustraties zijn verwerkt. Op de dvd (25 min.) dansen dezelfde zes kinderen als die zijn afgebeeld in het boek, in vrijwel dezelfde volgorde. In het boek staan nog drie andere dansers en wat aanvullende oefeningen en informatie. De auteur is directrice van de English National Ballet School, een professionele dansvakopleiding in Londen. In vergelijking met het tegelijk verschenen 'De betoverende wereld van het ballet'* is dit een technischer balletboek, gericht op kinderen met professionele amibities. De bewegende beelden op de dvd zijn een goede aanvulling op de foto's en tekst in het boek. Met woordenlijst en register. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025744373

Titel Ballerina : een gids voor jonge dansers
Auteur Jane Hackett
Secundaire auteur David Handley ; Roeline Knottnerus
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2008
Overige gegevens 79 p - ill - 29 cm - dvd
Annotatie Met reg - Vert. van: Ballerina. - London : Dorling Kindersley, cop. 2007
ISBN 9789025744373
PPN 312809417
Rubriekscode 791.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ballet
PIM Rubriek Theater en Film
PIM Trefwoord Ballet