De ongeschreven wet
Boek

De ongeschreven wet de elfde wet van de magie (cop. 2008)/ Terry Goodkind, [vert. uit het Engels: Emmy van Beest ... et al.]

Richard Cypher is als slaaf van het rijk der orden verplicht mee te spelen in het levensgevaarlijke Ja'la, wat voor hem de enige kans vormt om zijn geliefde Kahlan te bevrijden.

Aanwezigheid

Recensie

'De ongeschreven wet' is het elfde deel uit de serie 'De wetten van de magie'. Het sluit deze reeks over Richard Cypher af. Hij is als slaaf van het rijk der orden verplicht mee te spelen in Ja'la, een soort van rugby. Het risico op ontdekking is groot, de kans op sterven door de hardhandigheid waarmee het spel gespeeld wordt ook, maar het is voor Richard de enige kans dicht bij Kahlan te zijn en te ontdekken hoe hij haar kan bevrijden van Jagang. Het verhaal is echt een afsluiter; alle bekende rollen komen terug, alle openstaande eindjes worden afgewerkt. Naast Richard proberen ook Nicci en Zedd te ontdekken hoe zij het ketenvuur kunnen bedwingen (deel negen). Nicci brengt ten einde raad het derde kistje in het spel. De climax ligt al een stuk voor het echte einde. De schaduwwereld die Richard oproept, zou symbool voor onze wereld kunnen zijn. Het boek vraagt wél een geoefende lezer; zonder kennis van eerdere delen is het verhaal minder interessant en de monologen die dit boek sieren, vragen samen met plotwisselingen, diverse verhaallijnen en grote hoeveelheid personages weer een hoge leesvaardigheid. Vrij kleine druk; met een kaartje.

Specificaties

Nederlands | 9789024528257

Titel De ongeschreven wet : de elfde wet van de magie
Auteur Terry Goodkind
Secundaire auteur Emmy van Beest
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Amsterdam : Luitingh Fantasy, cop. 2008
Overige gegevens 671 p - krt - 22 cm
Annotatie 1e dr. Nederlandse uitg.: 2008 - Vert. van: Confessor. - New York : Tor, cop. 2007. - (The sword of truth ; 11)
ISBN 9789024528257
PPN 310737001
Genre science-fiction
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De wetten van de magie
Boek

De wetten van de magie (2005-...)

vol. 11
Uitgeleend
Terry Goodkind