Aischa
Boek

Aischa (2008)/ Federica de Cesco, vert. [uit het Duits] Lidi Luursema

De dochter van Algerijnse immigranten woont in Parijs waar ze verliefd wordt op een Vietnamese jongen. Verschillen in cultuur en godsdienst tussen hen beiden zorgen voor de nodige problemen.De 16-jarige Aischa, dochter van Algerijnse immigranten, woont in Parijs en wordt daar verliefd op de Vietnamees Kim. De verschillen in cultuur en godsdienst zorgen voor de nodige problemen. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De 16-jarige Algerijnse Aischa mag op voorspraak van haar lerares doorleren op het gymnasium. Daar raakt ze bevriend met Ariane die haar kennis laat maken met de losse Franse omgangsvormen, haar joodse achtergrond en jongens. Ze ontmoet Kim, een Vietnamese bootvluchteling met totaal tegengestelde opvattingen dan de streng gelovige moslima. Toch worden ze verliefd. De twee broers van Aischa bewaken volgens de moslimtraditie de eer van hun zusje. Zij kan daardoor bijna niet meer omgaan met Ariane en Kim en wordt zelfs met haar oma naar Algerije gestuurd om daar te trouwen. In dit pittige multiculturele boek wordt duidelijk stellinggenomen tegen de culturele en religieuze onderdrukking van moslimmeisjes en -vrouwen. De romantische, soms clichématige verhaallijn wordt door de godsdienstige en maatschappelijke problemen toch zeer boeiend. Er zijn spannende, gewelddadige scènes en de cultuur in Algerije wordt zeer levendig beschreven. Ondanks de archaïsche stijl is dit een indrukwekkend boek over de problemen van de tweede generatie islamitische immigranten in Frankrijk. Herdruk met een nieuw foto-omslag. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050165303

Titel Aischa
Auteur Federica de Cesco
Secundaire auteur Lidi Luursema
Type materiaal Boek
Editie 2e, herz. dr;
Uitgave Hasselt : Clavis, 2008
Overige gegevens 249 p - 21 cm
Annotatie 1e dr. deze uitg. (geb.): Antwerpen : Facet, 2004. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Leopold, cop. 1987 - Vert. van: Aischa oder die Sonne des Lebens. - Würzburg : Arena, cop. 2001. - Oorspr. uitg.: Solothurn : Aare, 1985
ISBN 9789050165303
PPN 261840541261840541
Thematrefwoord Cultuurverschillen ; Islamitisch milieu ; Generatieconflict ; Verliefdheid
Taal Nederlands