Addergebroed
Boek

Addergebroed over ringslang, zandhagedis en andere gladde kruipers (cop. 2008)/ Geert-Jan Roebers, Stefan Halewijn, [ill.: Fred Geven]

Beknopte informatie over reptielen, die in Nederland voorkomen.Kennismaking met reptielen als de adder en zandhagedis die in Nederland voorkomen. Met informatie over onder meer de geschiedenis, kenmerken, voortplanting en hoe je ze kunt vinden. Met veelal paginagrote, kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het goed verzorgde informatieboek over reptielen met werkelijk prachtige, veelal paginagrote, foto's draagt daadwerkelijk bij tot de bescherming van de natuur. Want dat is het doel van de KNNV uitgeverij die publicaties over natuur en landschap laat verschijnen. In zeventig korte hoofdstukken wordt ingegaan op onder meer de geschiedenis, fysieke kenmerken, voortplanting, leefwijze en soorten. Uitvoerig wordt beschreven waarom er geen slangen meer gedood of hagedissen gevangen worden in Nederland. Door de prachtige, kleurrijk contrasterende close-up foto's spreekt dit boek zeer aan. Zeker in combinatie met de vlot leesbare teksten die ook echt aansluiten bij de belevingswereld van kinderen en de actualiteit. Zo wordt er verwezen naar de slangen en slangsymbolen in boeken als Harry Potter, zijn er zoektips voor reptielen en duidelijke landkaarten met vindplaatsen van soorten. Ook uitleg over de evolutie en afstamming van de dinosauriërs spreekt tot de verbeelding. Het is door de omvang (70 p.) en precisie een zeer compleet boek dat heldere en adequate informatie geeft over hagedissen, slangen en salamanders. Vanaf ca. 10 jaar; ook interessant voor volwassenen. Er is geen register opgenomen. In dezelfde opzet verschenen o.a. 'Kraaienbende' en 'Uilenvlucht'*.

Specificaties

Nederlands | 9789050112680

Titel Addergebroed : over ringslang, zandhagedis en andere gladde kruipers
Auteur Geert-Jan Roebers ; Stefan Halewijn
Secundaire auteur Fred Geven ; Stefan Halewijn
Type materiaal Boek
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2008
Overige gegevens 70 p - ill., krt - 23×25 cm
Annotatie Omslag vermeldt: KNNV, vereniging voor veldbiologie, en: IVN
ISBN 9789050112680
PPN 312529562
Rubriekscode 598.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Reptielen; Nederland
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Reptielen