Marco Polo
Boek

Marco Polo van Venetië naar Xanadu (2008)/ Laurence Bergreen, vert. [uit het Engels] door Anke ten Doeschate en Miebeth van Horn

Beschrijving van leven en avontuurlijke daden van Marco Polo (1254-1324), die als eerste Europeaan China bereikte en er een uitgebreid reisverslag over schreef.

Aanwezigheid

Recensie

Marco Polo (1254-1324), Venetiaan, reisde met vader en oom over land naar het hof van Koebilai Chan, keizer van het immense Mongoolse rijk. Koebilai raakte al snel onder de indruk van de innemende, goed-geïnformeerde jongeman, nam hem in dienst en ontfutselde hem alle mogelijke informatie over het Westen. Marco werd op vele dienstreizen gestuurd, onder andere naar Tibet en Birma, wat zijn uiterst leergierige geest geweldig prikkelde. Na zeventien (!) jaar keerde hij, nu grotendeels over zee reizend, terug in Venetië. Wat later, in een gevangenis in Genua, vertelde hij zijn verhaal aan de schrijver Rustichello. Het relaas werd zeer vermaard (en veel gehoond: 'Dit kán niet!') en bleef tot in de achttiende eeuw het standaardboek over China. In ruim vierhonderd overvolle pagina's geeft Bergreen een vloed van fascinerende informatie over tijd, wereld, omgeving en bevindingen van Polo, in een zeer boeiend, uitvoerig gedocumenteerd verhaal; ademloos opgeschreven, van pagina tot pagina. Wonderbaarlijke man, die Marco. Met enkele katernen afbeeldingen in kleur, een overzicht van gebruikte literatuur, een bibliografie en register.

Specificaties

Nederlands | 9789023427018

Titel Marco Polo : van Venetië naar Xanadu
Auteur Laurence Bergreen
Secundaire auteur Anke ten Doeschate
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Bezige Bij, 2008
Overige gegevens 431 p., [24] p. pl - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Marco Polo : from Venice to Xanadu. - New York : Knopf, 2007
ISBN 9789023427018
PPN 312648758
Rubriekscode 903.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Polo, Marco; Biografieën
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Polo