Stormbreaker
Luisterboek

Stormbreaker ([2008])/ Anthony Horowitz, voorgelezen door: Bard Bothe

Als de oom van Alex (14) wordt vermoord, komt Alex erachter dat hij geheim agent was. De geheime dienst dwingt Alex de missie van zijn oom te voltooien. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

Integrale weergave van het gelijknamige boek* (2000). Alex Rider (14), van wie de ouders bij een auto-ongeluk zijn omgekomen, ís opgevoed door zijn oom. Als deze vermoord wordt, dwingt de Britse geheime dienst M16 hem om als geheim agent te komen werken. Hij krijgt een zware commando-opleiding en wordt uitgezonden om te achterhalen wat Herod Sayle, multimiljonair en bedenker van de Stormbreaker, een computer die aan duizenden Engelse scholen geschonken zal worden, van plan is. Het is al snel duidelijk dat er duistere bedoelingen achter het project zitten en dat Alex in gevaarlijke situaties terecht zal komen. Horowitz is een meester in het opbouwen van spanning en elk hoofdstuk eindigt met een cliffhanger. Ongeloofwaardige situaties worden geloofwaardig gepresenteerd. Als luisteraar is het moeilijk om alle cd's niet in één ruk te beluisteren. Het verhaal wordt voortreffelijk voorgelezen door schrijver en stemartiest Bard Bothe, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van andere middelen dan alleen de voorleesstem. De intonatie is goed en gelukkig krijgen de personages geen vervormde 'stemmetjes' (ook niet nodig want het verhaal zelf is spannend genoeg). Er zijn negen vervolgdelen verschenen. Verfilmd in 2006 door Geoffrey Sax. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086260232

Titel Stormbreaker
Auteur Anthony Horowitz
Secundaire auteur Bard Bothe
Type materiaal Luisterboek
Uitgave Culemborg : Uitgeverij Luisterlezen, [2008]
Overige gegevens 5 audio-cd's (ongeveer 330 min.)
Annotatie Titel afkomstig van label - Integrale weergave van het boek oorspronkelijke uitgave in vertaling van Annemarie van Ewyck: Antwerpen : Facet, 2000
ISBN 9789086260232
PPN 313934665
Genre detectiveroman
Thematrefwoord Geheim agenten
Taal Nederlands