Verzameld werk
Boek

Verzameld werk (2008)/ J.M.A. Biesheuvel, [bezorgd door Frans Blom en Mirjam van Hengel]

Het verzamelde verhalende proza van de Nederlandse schrijver (1939- ).

Relaties/Serie

Verzameld werk. 1, In de bovenkooi ; De wereld moet beter worden ; De Weg naar het Licht ; De verpletterende werkelijkheid
Boek

Verzameld werk. 1, In de bovenkooi ; De wereld moet beter worden ; De Weg naar het Licht ; De verpletterende werkelijkheid (2008)

vol. 1
Niet beschikbaar of alleen ter inzage
J.M.A. Biesheuvel
Verzameld werk. 2, Duizend vlinders ; Hoe de dieren in de hemel kwamen ; De bruid ; De steen der wijzen ; Reis door mijn kamer
Boek

Verzameld werk. 2, Duizend vlinders ; Hoe de dieren in de hemel kwamen ; De bruid ; De steen der wijzen ; Reis door mijn kamer (2008)

vol. 2
Niet beschikbaar of alleen ter inzage
J.M.A. Biesheuvel
Verzameld werk. 3, Eert uw vader en uw moeder ; Godencirkel ; De angstkunstenaar ...
Boek

Verzameld werk. 3, Eert uw vader en uw moeder ; Godencirkel ; De angstkunstenaar ... (2008)

vol. 3
Niet beschikbaar of alleen ter inzage
J.M.A. Biesheuvel

Recensie

Doordat hij in 2007 de P.C. Hooftprijs toegekend kreeg, is het werk van Maarten Biesheuvel weer volop in de belangstelling komen te staan. Deze uitgave maakt in een klap zijn lange tijd niet leverbare werk weer beschikbaar. Opgenomen zijn maar liefst 18 verhalenbundels, inclusief het fotobiografische 'Biesboek'. Biesheuvel excelleert in zijn verhalen in wonderlijke fantasieën en even wonderlijke beschrijvingen van zijn eigen leven. Opname in een kliniek, werken in de bibliotheek van het Vredespaleis, geworstel met het geloof, ophemeling van zijn muze Eva: alles en iedereen kon zijn creatieve motor op volle toeren brengen en met name in de zeer productieve jaren zeventig en tachtig ontstond zo een onvergelijkelijk oeuvre. Dit voorbeeldig verzorgde 'Verzameld werk' bevat naast de 18 verhalenbundels enkele 'toegevoegde verhalen' alsook in de afdeling 'Nawerk' een verantwoording, een gedegen bio-/bibliografische schets door Onno Blom, een essay van Karel van het Reve, een bibliografie en een alfabetisch verhalenregister. Zeer aanbevolen. Drie gebonden delen dundruk met leeslint in cassette; kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789028240902

Titel Verzameld werk
Auteur J.M.A. Biesheuvel
Secundaire auteur Frans Blom
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Van Oorschot, 2008
Overige gegevens 3 dl - 20 cm
ISBN 9789028240902
PPN 310272734
Genre verhalenbundel
Taal Nederlands