Twee pony's op dievenjacht!
Boek

Twee pony's op dievenjacht! (cop. 2008)/ Julia Boehme, ill. van Heike Wiechmann ; [vert. uit het Duits: Emmy Middelbeek-van der Ven]

Anouk en Jella oefenen op de manege voor een westernshow. Als er dieren worden gestolen uit een safaripark in de buurt, gaan ze op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Terwijl de vriendinnen Anouk en Jella op de manege oefenen voor een westernshow, krijgen ze te maken met een dierendief die steelt uit een nabij gelegen safaripark. Eerst verdwijnt een python, dan drie papegaaien en daarna een gorilla. Omdat de politie nauwelijks moeite doet om de zaak te onderzoeken, gaan ze zelf op dievenjacht. Het spreekt vanzelf dat hun pony's hierbij een belangrijke rol spelen. Dit speurders- annex ponyverhaal bestaat uit twintig korte hoofdstukken met elk een eigen titel, steeds begeleid door eenzelfde tekening van een paardenhoofd en een cowboyhoed. De tekst, met veel dialoog, is prettig leesbaar. Het verhaal is niet zeer origineel en allerhande verwikkelingen verlopen wel heel simplistisch en onwaarschijnlijk. Zo weten de kinderen zelf de dader snel te vinden (via internet). Het verhaal zal echter zeker gewaardeerd worden door ponyliefhebbende meisjes, omdat er veel gebeurt; ook emoties worden goed verwoord. Grijze, aardige afbeeldingen in gewassen inkt. Op de identieke schutbladen staan tekeningen van paardenattributen. Bevat inhoudsopgave en achterin enige informatie over auteur en illustrator. Eerder verschenen meer delen in de serie 'Ponyclub In Galop'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044719536

Titel Twee pony's op dievenjacht!
Auteur Julia Boehme
Secundaire auteur Heike Wiechmann ; Emmy Middelbeek-van der Ven
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2008
Overige gegevens 141 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Zwei Ponys auf Verbrecherjagd. - Bindlach : Loewe, 2004. - (Lou & Lakritz)
ISBN 9789044719536
PPN 312684916
Genre detectiveroman - paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Diefstallen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Ponyclub In Galop
Boek

Ponyclub In Galop (2004-...)

vol.
Uitgeleend
Julia Boehme