Een fee uit duizenden
Boek

Een fee uit duizenden (cop. 2008)/ Prunella Bat, [ill.: Red Whale met Katja Centomo ... et al. ; vert. uit het Italiaans: VCM ; eindred.: Elke Verhoeven ... et al.]

Heksje Milla en fee Sugar zijn vriendinnen. Ze ontdekken dat iemand in de klas stiekem magie gebruikt. Ze gaan op onderzoek uit. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De vriendinnen Milla (heks) en Sugar (fee) zijn 10 jaar en stammen af van oude feeën- en heksenfamilies. Ze moeten nog veel leren op het gebied van toveren, maar een ding weten ze zeker: iemand gebruikt stiekem magie in hun klas. Milla en Sugar gaan voorzichtig op onderzoek uit, want de Anderen (normale mensen) mogen niet weten dat tovenarij echt bestaat. De meisjes krijgen hulp van hun pratende huisdieren Alberta de hamster en Gummitch de kat. Ondertussen heeft de gemene, verbannen tovenaar Dragomir geheimzinnige, boosaardige plannen. Tweede deel uit de reeks Milla & Sugar*. Het boek is opgebouwd uit zeventien korte hoofdstukken, boordevol vrolijke, kleurige tekeningen. Het boek leest bijna als een tekenfilm. De vertaling is echter vrij slordig en het taalgebruik had wat vlotter mogen zijn. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054615712

Titel Een fee uit duizenden
Auteur Prunella Bat
Secundaire auteur Katja Centomo ; Elke Verhoeven
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Baeckens Books, cop. 2008
Overige gegevens 132 p - ill., plgr - 20 cm
Annotatie Vert. van: Una fata su un millione. - Casale Monferrato : Edizioni Piemme, cop. 2005. - (Milla & Sugar)
ISBN 9789054615712
PPN 314924523314924523
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjesfiguren ; Magie