Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een fit en gelukkig paard
Boek

Een fit en gelukkig paard (cop. 2008)/ Jo Bird, [vert. uit het Engels: Mariëtte Kleisen ; red.: Nienke van Bemmel ; fotogr.: Neil Sutherland ; ill.: Maggie Raynor]

Voorzien van veel kleurenfoto's en gekleurde tekeningen wordt verteld wat je moet doen om je paard goed te verzorgen en hoe je het best met je paard om kunt gaan. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De auteur heeft al meer titels over paardrijden op haar naam staan. In dit deel van de nieuwe serie "Handboek voor de jonge ruiter"* vertelt zij stap voor stap hoe je je paard dient te verzorgen en met hem om hoort te gaan. In duidelijke korte hoofdstukken gaat zij in op de allerlei facetten van het houden en verzorgen van paarden. Het eerste hoofdstuk gaat over het begrijpen van paarden. Hoe denkt een paard, hoe zit het met kuddegedrag, vechten, onderlinge communicatie? Vervolgens wordt verteld wat een paard nodig heeft om zich happy te voelen: stal, voeding en overige verzorging, poetsen, hoefverzorging etc. Natuurlijk worden ook enkele veel voorkomende kwalen aangestipt. Een hoofdstuk over EHBO besluit het geheel. De tekst is helder en het boek is duidelijk voor jonge lezers gemaakt zonder kinderachtig te zijn. Het geheel is voorzien van een flink aantal kleurenfoto's met ondersteunende tekst. Voor- en achterplat voorzien van een leuke foto met een vrolijk meisje en pony en lichtgele titel. Tekst op de achterflap geeft de inhoud goed weer. Een register en fotoverantwoording besluiten het geheel. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789052107257

Titel Een fit en gelukkig paard
Auteur Jo Bird
Secundaire auteur Mariëtte Kleisen ; Nienke van Bemmel ; Neil Sutherland ; Maggie Raynor
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : Tirion Natuur, cop. 2008
Overige gegevens 96 p - ill - 23 p
Annotatie Met reg - Vert. van: Care and fitness. - Dorking : Interpet Publishing, 2008. - (Young rider's handbook)
ISBN 9789052107257
PPN 313702624
Rubriekscode 618.45
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Paarden; Verzorging
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Paarden