Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Groeien aardappelen aan bomen?
Boek

Groeien aardappelen aan bomen? (cop. 2008)/ Sabine Rahn [tekst], Günther Jakobs [ill. ; vert. uit het Duits door Ineke Ris]

Gijs en zijn zusje Eva gaan samen met papa en mama naar de boerderij. Zo zien ze waar melk vandaan komt en hoe kaas wordt gemaakt. Prentvertelling met paginagrote tekeningen, waarin wordt verteld waar allerlei voedingsmiddelen vandaan komen of hoe ze worden gemaakt. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentvertelling waarin bij Gijs op school een themadag wordt georganiseerd over voedsel; iedereen moet wat eten meenemen. Papa en mama besluiten om de volgende dag met Gijs en zijn zusje Eva naar de boerderij te gaan om inkopen te doen. Ruim A4-formaat lees-prentenboek waarin op een speelse manier uitleg wordt gegeven van waar voedingsmiddelen vandaan komen, hoe ze worden gemaakt of gekweekt. Aanleiding hiervoor is Eva's tekening waarin aardappels aan de boom groeien. Mama zoekt in de computer beelden over het maken van (wine)gumbeertjes en samen met Gijs en Eva maakt ze verse pasta. De volgende dag gaan ze naar de boerderij waar kippen zijn, waar melk wordt verwerkt tot boter, kaas wordt gemaakt, de imker bezig is met het verzamelen van honing enz. Ze kopen er lekkere dingen om thuis op te eten en ook de themadag op school is een succes. Over voedsel wordt in dit boek op een ontspannen manier verteld, tegen de achtergrond van een harmonische gezinssituatie. Paginaoverschrijdende tekeningen in warme tinten sluiten goed aan bij de tekst. Voor de tekst (gemiddeld tien regels) is een duidelijke grote letter gebruikt, bijschriften bij de tekeningen zijn klein gedrukt maar wel met een grote regelafstand. Geen register. Voorlezen vanaf 4-5 jaar ; zelf lezen vanaf ca. 7-8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789053417539

Titel Groeien aardappelen aan bomen?
Auteur Sabine Rahn
Secundaire auteur Ineke Ris ; Günther Jakobs
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Wachsen Kartoffeln auf Bäumen? - Stuttgart [etc.] : Gabriel, 2008
ISBN 9789053417539
PPN 313083525
Rubriekscode 678
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedselproductie
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Voedselproductie