Yin & yang
Boek

Yin & yang evenwicht in ons leven (2008)/ Martin Palmer, [vert. uit Engels: Peter Roelofsen]

Psychologische en filosofische rondgang door het oude Chinese taoïstische cultuurgoed van contrast: de worsteling van alles en iedereen om (tijdelijk) in evenwicht te zijn.

Aanwezigheid

Recensie

In het spel van de tegenstellingen is er gelukkig een dynamiek; de seizoenen van wereld en hemel houden ons in beweging. De erudiete Engelse auteur geeft talloze voorbeelden van hoe kracht en tegenkracht in ons lichaam en psyche worstelen om (tijdelijk) in evenwicht te kunnen zijn: in het juiste denken en in het juiste handelen. Hij gaat gelukkig maar kort in op Feng Shui en verdiept zich ook even in de traditionele Chinese geneeskunst. Spannend is hierbij de onsterfelijkheidsgedachte. De bijbehorende meditatie- en voedingsadviezen boeien, alsmede de seksuele symboliek, compleet met het droevige, onderdrukkende machogedrag van de oude Chinezen. Palmers taoïstische en Chinese anekdotes en geschiedenissen maken zijn filosofisch-psychologisch onderzoek prettig leesbaar. Met veel antieke Chinese zwart-witillustraties, literatuurlijst en register. Simpel oranje omslag met yin-yang symbool in zwart-wit.

Specificaties

Nederlands | 9789020281941

Titel Yin & yang : evenwicht in ons leven
Uniforme titel Yin en Yang
Auteur Martin Palmer
Secundaire auteur Peter Roelofsen
Type materiaal Boek
Editie 3e dr;
Uitgave Deventer : Ankh-Hermes, 2008
Overige gegevens 135 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - 1e dr. Nederlandse uitg.: 1999 - Vert. van: Yin & Yang : understanding the Chinese philosophy of opposites and how to apply it to your everyday life. - London : Piatkus, cop. 1997
ISBN 9789020281941
PPN 187591237
Rubriekscode 158.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oosterse filosofie
PIM Rubriek Geestelijk leven
PIM Trefwoord Oosterse filosofie