Hoe een koe je leven redde
Boek

Hoe een koe je leven redde (cop. 2008)/ Deborah Underwood, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Edward Jenner ontdekte in 1796 een manier om pokken te stoppen. Volgens de zes stappen van de wetenschappelijke methode wordt informatie gegeven over zijn werkwijze. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Boek uit de tiendelige serie 'Skoop'*. Edward Jenner ontdekte in 1796 een manier om pokken te stoppen. Volgens de zes stappen van de wetenschappelijke methode wordt kort en kernachtig informatie gegeven over de werkwijze van Jenner en zijn manier om pokken uit te roeien. Op elke pagina wordt duidelijk aangegeven welke fase van onderzoek aan de orde is en zijn moeilijke woorden vetgedrukt. De uitleg van de vetgedrukte woorden is onder aan de pagina terug te vinden in een kader en tevens in de 'moeilijke woorden lijst' achterin. Geïllustreerd met vele kleurenfoto's en afbeeldingen waar eveneens uitleg bij staat. Duidelijk leesbaar lettertype, ruime bladspiegel met alleen de hoofdlijnen in tekst. Zeer geschikt voor kinderen die moeite hebben met lezen. Aantrekkelijk omslag. Met register, lijst met moeilijke woorden en enige verwijzingen voor verdere informatie. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837909

Titel Hoe een koe je leven redde
Auteur Deborah Underwood
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Wetenschappelijk onderzoek - Met lit. opg., reg - Vert. van: Has a cow saved your life? - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837909
PPN 314128689
Rubriekscode 614.52
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jenner, Edward
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Infectieziekten

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend