Gezocht: ziektekiemen
Boek

Gezocht: ziektekiemen (cop. 2008)/ Anna Claybourne, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Wat zijn ziektekiemen en hoe kun je ze bestrijden? Negen ziektes komen aan de orde, zoals de pest, griep, hiv/aids en hondsdolheid. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Wat zijn ziektekiemen en hoe kun je ze bestrijden? Na een korte inleiding komen er negen ziektes aan de orde die ziektekiemen veroorzaken, waaronder de pest, griep, hiv/aids en hondsdolheid. Tot slot wordt verteld wat je kunt doen om jezelf te beschermen tegen bepaalde ziektes. Elke dubbelpagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst, die gescheiden zijn door een witregel. De tekst is eenvoudig gehouden en afgestemd op de doelgroep. Er staan vetgedrukte woorden in die zowel worden verklaard onder aan de bladzijde als in de verklarende woordenlijst achterin. Steeds keert het kader met de intrigerende titel 'Gezocht' terug, waarin enige feiten omtrent de ziekte nog even op een rijtje worden gezet. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een soort kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan onder andere een lijst met moeilijke woorden, enige internetlinks en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de nieuwe tiendelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837893

Titel Gezocht: ziektekiemen
Auteur Anna Claybourne
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Micro-organismen en ziektes - Met lit. opg., reg - Vert. van: World's worst germs. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837893
PPN 314128174
Rubriekscode 605.11
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bacteriën
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Infectieziekten

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend