Onder de stad
Boek

Onder de stad (cop. 2008)/ Buffy Silverman, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Weet jij wat er onder de straten gebeurt? Tijdens een reisje onder de grond komen we zaken tegen als kabels, electriciteitsdraden, waterleidingen, afvalwater en de metro. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Weet jij wat er gebeurt onder de straten? Kinderen worden uitgenodigd een reisje onder de grond te maken. In zeven korte hoofdstukken komen ze meer te weten over alles wat zich onder de grond bevindt: allerlei kabels, electriciteitsdraden, waterleidingen en afvalwater. Zelfs het reizen onder de grond (metro) komt aan bod. Tot slot wordt alles in een overzicht nog even herhaald. Elke dubbelpagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst, die gescheiden zijn door een witregel. De tekst is eenvoudig gehouden en afgestemd op de doelgroep. Er staan vetgedrukte woorden in die zowel worden verklaard onder aan de bladzijde als in de verklarende woordenlijst achterin. Soms is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een soort kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan onder andere een lijst met moeilijke woorden, twee internetlinks en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de nieuwe tiendelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837947

Titel Onder de stad
Auteur Buffy Silverman
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Ondergrondse verkenningen - Met lit. opg., reg - Vert. van: Going underground. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837947
PPN 314122818
Rubriekscode 692.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Grondwerken; Steden
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Grondwerken

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend