Maartje Meermin en de baby walvis
Boek

Maartje Meermin en de baby walvis (cop. 2008)/ Kelly McKain, tek.: Cecilia Johansson ; [vert. uit het Engels: Robbert Hak]

Maartje Meermin gaat spelen mat Plons de babywalvis. Plons is zijn mama kwijt. Dan ziet hij een grote schaduw. Zou dat zijn moeder zijn? Of toch niet? AVI-E4. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Recensie

Maartje, de zeemeermin, verveelt zich en duikt naar de bodem van de zee om met de kleine visjes en Plons, de babywalvis, te spelen. Als er een schaduw naar hen toe glijdt, denkt Plons verheugd zijn moeder te zien, maar het is een boot, met vissers en een net. Deeltje op AVI-E4 niveau in de serie over Maartje Meermin. Indeling in vijf hoofdstukken van gemiddeld acht pagina's; korte, enkelvoudige zinnetjes met veel dialoog en uitroepen, bestaande uit ook enkele eenvoudige drielettergrepige woorden. Duidelijk, schreefloos lettertype tegen witte achtergrond. De met een zwart stiftje getekende illustraties zijn uitgewerkt in zachte pasteltinten. De bijbehorende blokjes tekst staan boven, onder of naast de vaak verschillende tekeningen op iedere pagina gedrapeerd, waardoor de zinnetjes willekeurig moeten worden afgebroken. Elke zin begint op een nieuwe regel, maar niet altijd in rechte lijn. Eerder verschenen twee andere delen over Maartje Meermin: 'Maartje Meermin durft alles' en 'Maartje Meermin bouwt een vlot'*. Gelijktijdig verscheen 'Maartje Meermin zoekt de schat'**. Vanaf ca. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020646047

Titel Maartje Meermin en de baby walvis
Auteur Kelly McKain
Secundaire auteur Cecilia Johansson ; Robbert Hak
Type materiaal Boek
Editie [1e dr.];
Uitgave [Alkmaar] : Kluitman, cop. 2008
Overige gegevens 48 p - ill - 23 cm
Annotatie Vert. van: Mermaid Rock : whale rescue. - London : Scholastic, cop. 2006
ISBN 9789020646047
PPN 310873568
Genre sprookjes
Thematrefwoord Zeemeerminnen ; Walvissen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Klavertje drie-serie
Boek

Klavertje drie-serie (1992-...)

vol.
Uitgeleend