Het eiland van de maskers
Boek

Het eiland van de maskers (cop. 2008)/ Ulysses Moore, [ill.: Iacopo Bruno ; eindred. oorspr. ed.: Pierdomenico Baccalario ; vert. uit het Italiaans: Yond Boeke ... et al. ; eindred. Nederlandstalige uitg.: VCM ... et al.]

Jason, Julia en Rick ontdekken hoe ze met sleutels en verborgen deuren in de tijd kunnen reizen. Ze komen terecht in het 18e-eeuwse Venetië. Daar gaan ze op zoek naar de geest van Ulysses Moore. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Jason, Julia en Rick vinden op de zolder van hun pas verworven huis een geheimzinnige kist met onder andere een oud boek en Venetiaanse maskers. Ze ontdekken mogelijkheden om met sleutels en verborgen deuren in de tijd te gaan reizen. Ze gaan op reis om de geest van Ulysses Moore, die vol van geheimen in hun huis rondwaardt, te vinden en belanden in het Venetië van de 18de eeuw. De verhalen en gebeurtenissen spelen afwisselend in het heden en in het verleden. De lay-out van dit boek maakt dat goed zichtbaar door, als het over de gebeurtenissen in de 18de eeuw gaat, de bladzijden te voorzien van oude vergeelde randen en met veel afbeeldingen van oude foto's, biljetten en pakketjes en door de tekst in een ouderwets lettertype te zetten. De hedendaagse gebeurtenissen staan in e-mailschrift te boek. Er wordt van de lezer verwacht dat hij/zij de eerder verschenen drie delen van deze zesdelige serie* heeft gelezen. Ook komt de lezer zo nu en dan Italiaanse uitdrukkingen tegen die onvertaald blijven. Een boek in een zeer zorgvuldig uitgevoerde, fantasierijke lay-out, maar nogal warrig van inhoud. Het verhaal is zonder de eerdere delen gelezen te hebben, soms onbegrijpelijk. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054615613

Titel Het eiland van de maskers
Auteur Ulysses Moore
Instelling /Ventuno Consulting & Management
Secundaire auteur Iacopo Bruno ; Pierdomenico Baccalario ; Yond Boeke
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2008 - Amsterdam : Fantoom
Overige gegevens 272 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: L'Isola delle Maschere. - Casale Monferrato : Piemme, cop. 2006. - (Ulysses Moore)
ISBN 9789054615613
PPN 308700872
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Tijdreizen ; Venetie; 18e eeuw
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Venetië; 18e eeuw