Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Een kijkje in de natuur
Boek

Een kijkje in de natuur (cop. 2008)/ ill.: Stephen Cartwright, tekst: Minna Lacey ; aanvullende ill.: Molly Sage ; [vert. uit het Engels door Uitgeverij Sjaloom]

Els en Jaap wonen op de boerderij en ontdekken van alles over de natuur. Allerlei weetjes worden verteld over onder andere vogels, insecten en seizoenen. Afgewisseld met spelletjes en doe-opdrachten. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar; zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Gevarieerd, groot formaat prentenboek voor jongere kinderen over de dagelijkse natuur die hen omringt. In hoofdstukken van enkele pagina's is er - in al hun verschijningsvormen - aandacht voor vogels, insecten, waterleven, zoogdieren, bloemen en bomen, knoppen, zaden, vruchten en seizoenen. De informatie wordt uiterst aantrekkelijk gepresenteerd aan de hand van de kinderen Els en Jaap die op de boerderij wonen en al de natuurlijke pracht van dichtbij mogen meemaken en een nieuwsgierig, slim geel eendje dat zich ergens op elke dubbelpagina verstopt. De pagina's zijn opgemaakt met realistische illustraties, eenvoudige, begrijpelijke, begeleidende tekst, in de bladspiegel geïntegreerde kleurenfotografie en stapsgewijze doe-opdrachten (getekend en beschreven). De kleurige presentatie kent veel afwisseling. Kinderlijke tekentechniek wordt afgewisseld met precieze, levensechte detailtekeningen. De tekst is gezet in een groot formaat, ronde letter en is geschikt om voor te lezen. Er valt in dit boek veel herkenbaars en wetenswaardigs te ontdekken: tal van ideeën worden aangereikt om beter naar de natuur te kijken, te luisteren en verbanden te leren leggen tussen diverse verschijnselen. Met verklarende woordenlijst. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9780746093221

Titel Een kijkje in de natuur
Auteur Stephen Cartwright
Secundaire auteur Minna Lacey ; Molly Sage
Type materiaal Boek
Uitgave London : Usborne, cop. 2008
Overige gegevens 47 p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: First nature book. - London : Usborne, cop. 2007
ISBN 9780746093221
PPN 314064117
Rubriekscode 577.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuur
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Natuur