De oude Grieken
Boek

De oude Grieken (2008)/ [tekst: Loredana Agosta, Anne McRae, ill.: Lorenzo Cecchi ... et al. ; vert. uit het Italiaans: Kim Maclean]

Eerste kennismaking met de oude Grieken voor wat betreft waar en hoe ze leefden. Met gedetailleerde kleurentekeningen. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het leven van de oude Grieken en hun cultuur staat centraal. In dertien hoofdstukken van telkens twee naast elkaar liggende pagina's wordt aandacht besteed aan verschillende thema's, zoals godsdienst, kunst, oorlogen, wetenschap, kleding en handel. Elk hoofdstuk is opgedeeld in gemiddeld vijf kleine deelonderwerpen. De gegeven informatie daarin is erg oppervlakkig, slechts een paar regels per onderdeel. Het taalgebruik is daarbij niet altijd even gemakkelijk en soms onzorgvuldig. Ook de lay-out van de tekstblokken maakt het lezen niet gemakkelijk: het hoofdstuk begint steeds midden op de linker- of rechterpagina, met daaromheen de tekst van de deelonderwerpen. De pagina's zijn kleurig en uitgebreid geïllustreerd, met een grote sfeertekening over het onderwerp en daaromheen wat foto's van kunstvoorwerpen die er betrekking op hebben. Het boek is geschikt als een eerste kennismaking met de oude Grieken. Voor het maken van een werkstuk is de gegeven informatie veel te weinig. Het boek heeft voorin een inhoudsopgave en achterin een register. Maakt deel uit van de zesdelige serie 'Ken je wereld'*. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789079131105

Titel De oude Grieken
Auteur Loredana Agosta
Secundaire auteur Lorenzo Cecchi ; Kim Maclean ; Anne McRae
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amsterdam : Bergmans, 2008
Overige gegevens 31 p - ill., krt - 23 cm
Annotatie Oorspr. Italiaanse uitg.: Florence : McRae Books, cop. 2006 - Met index
ISBN 9789079131105
PPN 313935769
Rubriekscode 923.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekse Oudheid
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Griekse Oudheid

Relaties/Serie

Ken je wereld

Ken je wereld (2008-...)

vol.
Uitgeleend