Volg je eten
Boek

Volg je eten (cop. 2008)/ Buffy Silverman, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Waar komt je pizza vandaan? Tijdens een reis rond de wereld gaan we op zoek naar ingrediënten als tarwe, tomaten, conserven, kaas, mozzarella en salami. Met bijbehorende geografische kaarten en grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Waar komt je pizza vandaan? Er wordt een reis rond de wereld gemaakt om de ingrediënten te vinden. In zes hoofstukken gaan we op zoek naar onder andere tarwe, tomaten, conserven, kaas, mozzarella en salami. Telkens is een bijbehorende geografische kaart opgenomen. Elke dubbelpagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst, die gescheiden zijn door een witregel. De tekst is eenvoudig gehouden en afgestemd op de doelgroep. Kinderen worden regelmatig in de tekst aangesproken. Er staan vetgedrukte woorden in die zowel worden verklaard onder aan de bladzijde als in de verklarende woordenlijst achterin. Soms zijn in gekleurde kaders weetjes opgenomen. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een soort kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan onder andere een lijst met moeilijke woorden, enige internetlinks en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave. Uitgebracht in de nieuwe tiendelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837930

Titel Volg je eten
Auteur Buffy Silverman
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Uitgeverij Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Herkomst van ingrediënten - Met lit. opg., reg - Vert. van: Follow that food. - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837930
PPN 314119280
Rubriekscode 385.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Voedingsmiddelenindustrie
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Voedingsindustrie

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend