Dichtbij je hart
Boek

Dichtbij je hart (cop. 2008)/ tekst: Laurence Bourguignon, ill.: Valérie d'Heur ; vert. [uit het Frans]: Nelleke Scherpbier

Kleine Kangoeroe wil niet uit de buidel van zijn moeder komen. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties in krijt en aquarel. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Kleine Kangoeroe peinst er niet over om uit zijn moeders veilige buidel te komen. Zijn moeder probeert hem zachtjes over te halen met argumenten als: 'zou je geen vlinder willen zijn' en 'als je met de wind mee zou gaan, zou je dingen zien, die je nog nooit gezien hebt' of 'je zou met je staart de mooiste tekeningen kunnen maken in het zand'. Kleine Kangoeroe wil echter in de buidel bij zijn moeder blijven, want waar anders kan hij haar hart horen kloppen? Als Mama Kangoeroe hem vertelt waar hij haar hart nog beter kan horen, klimt hij omhoog. Een ruim formaat voorleesprentenboek met fijntjes getekende paginagrote illustraties in krijt en aquarelkleuren. Zij passen bij de stijl van de idyllische, filosofisch getinte tekst waarbij veiligheid, loslaten en de moeder-kindrelatie de componenten zijn. Een zorgvuldig gemaakt prentenboek met prachtige schutbladen en een mooie kwaliteit papier met dezelfde thematiek als 'Kleine Kangoeroe' (Prentenboek van het Jaar 2007) van Guido van Genechten. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085430841

Titel Dichtbij je hart
Auteur Laurence Bourguignon
Secundaire auteur Valérie D'Heur ; Nelleke Scherpbier
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Columbus, cop. 2008
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Le coeur dans la poche. - Namen : Mijade, cop. 2006
ISBN 9789085430841
PPN 314133747
Thematrefwoord Gezin
Taal Nederlands