Bodo, mijn beste vriend
Boek

Bodo, mijn beste vriend (cop. 2008)/ een verhaal van Serena Romanelli, met ill. van Hans de Beer ; [vert. uit het Duits]

Bobo, de kleine orang-oetan die zo mooi viool kan spelen, is erg bezorgd om zijn vriend Titus als mensen een grote weg aanleggen die dwars door het oerwoud loopt. Prentenboek met paginagrote gedetailleerde kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Bobo, de kleine orang-oetan met zijn onafscheidelijke viool, is bekend uit eerdere prentenboeken. Dit keer dreigt er onraad in het oerwoud: mensen zijn bezig een weg aan te leggen en dat verstoort het evenwicht. Zo kan Titus, het neusaapje, zijn ouders nu niet meer bereiken. Bobo toont zich een echte vriend en neemt hem mee naar de geheimzinnige oerwoudheks. Als haar voorspelling uitkomt betekent dat het einde van de weg en een hereniging met de ouders van Titus. Mooi uitgegeven prentenboek met op iedere dubbele pagina een bladvullende, gedetailleerd getekende plaat waarop de sfeer in het oerwoud goed wordt weergegeven en waardoor Bobo en Titus zich bewegen zoals kleuters dat zouden doen. Op de andere pagina staat de levendige en vaak spannende tekst die in de tegenwoordige tijd is geschreven en veel dialoog bevat. Het boek kan aanleiding zijn om met kleuters over ontbossing te praten, maar ook zonder dat is het een spannend en wensvervullend verhaal met platen waarop veel te ontdekken valt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051160178

Titel Bodo, mijn beste vriend
Auteur Serena Romanelli
Secundaire auteur Hans de Beer
Type materiaal Boek
Uitgave [Voorschoten] : De Vier Windstreken, cop. 2008
Overige gegevens [30] p - ill - 30 cm
Annotatie Vert. van: Kleiner Dodo bester Freund. - Zürich : NordSüd Verlag, cop. 2008
ISBN 9789051160178
PPN 314203494
Thematrefwoord Oerwouden ; Vriendschap
Taal Nederlands