Verdwaald!
Boek

Verdwaald! (cop. 2008)/ Lisa Trumbauer, [vert. uit het Engels: Laura ten Wolde]

Je bent verdwaald in een onbekend land. Hoe vind je de weg terug? Aan de hand van vijf opdrachten wordt uitgelegd wat je moet doen. Je maakt gebruik van een kompas, horloge en kaart. Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

Je bent verdwaald in een onbekend land. Hoe vind je de weg terug? Aan de hand van vijf opdrachten wordt stapsgewijs uitgelegd wat je moet doen als je van Parijs naar de vuurtoren in Calais moet zien te komen. Hierbij wordt onder meer gebruikgemaakt van een kompas, horloge en kaart. Elke dubbelpagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met korte stukken tekst, die gescheiden zijn door een witregel. De tekst is eenvoudig gehouden en afgestemd op de doelgroep. Er staan vetgedrukte woorden in die onder aan de bladzijde worden verklaard. Bovendien zijn ze opgenomen in de verklarende woordenlijst achterin. Soms staat er in een apart gekleurd kader extra informatie. Kinderen worden actief bij de tekst betrokken door vragen in kaders. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een soort tekstballon. Elk hoofdstuk is herkenbaar aan een eigen gekleurde band. Achterin staan onder andere een lijst met moeilijke woorden, een internetlink en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerende titel. Uitgebracht in de nieuwe tiendelige serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 8 t/m 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054837923

Titel Verdwaald!
Auteur Lisa Trumbauer
Secundaire auteur Laura ten Wolde
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2008 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill., krt., plgr - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: De weg vinden - Met reg - Vert. van: Lost! - Oxford : Harcourt Education, cop. 2007. - (Fusion series)
ISBN 9789054837923
PPN 314131221
Rubriekscode 519
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kompassen; Gebruik
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Navigatie

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend